Rosberg: „Verstappen már most A VALAHA ÉLT EGYIK LEGJOBB!”

2016 világbajnoka a lehető legnagyobb elismeréssel beszélt a harmadik világbajnoki címe felé robogó Max Verstappenről. Emellett arra is kitért, hogy Verstappen nem viccel, amikor azt mondja, hogy nem lesz már itt negyven esztendősen.

Nico Rosberg szerint elképesztő, hovatovább hihetetlen az, amit a holland művel. Teljesítménye már most a sportág legnagyobbjai közé emeli őt, és hol van még a vége!?

„Egy valódi korszakos zsenit láthatunk, ha Maxra tekintünk. Tökéletesen illeszkedik abba a sorba, ahol Michael Schumacher, Lewis Hamilton és Ayrton Senna neve már olvasható. Még nagyon-nagyon sokat elérhet, de az bizonyos, hogy nem lesz velünk olyan sokáig, mint pl. Fernando Alonso. Ő egy más lelkületű versenyző, és én megértem a helyzetét. Amikor 2021-ben Lewissal gyilkolták egymást, az sokat kivett belőle, ha még sok ilyen szezonja lesz, akkor hamar visszavonulhat. Ezek a harcok kívülről látványosak, de belül felőröl az intenzitásuk, és nem is annyira szórakoztatóak.

Ráadásul ez a sportág egyébként is rettenetesen intenzív, főleg akkor, ha minden szezonban a világbajnoki címért harcolsz. Nagy nyomást helyeznek rád és te is magadra, nagyok az elvárások, csak a győzelem az elfogadható eredmény. Verstappen helyzete jó, anyagi problémái már nem lesznek ebben az életben, szóval amíg élvezi, csinálni fogja. Az biztos, hogy a szezon végére már több mutatóban is ő lesz a valaha élt egyik legjobb pilóta!” – emelte az égbe egykori ellenfelét Nico Rosberg.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel