FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ross Brawn: „Max Michael Schumacherre emlékeztet”

A motorsportvilág vasárnap délután óta Max Verstappen sikerétől hangos, a sajtón át a szurkolókig és a szakemberekig mindenki a holland szenzációs versenyzéséről beszél.

Ám egyikük hangja sem bír olyan súllyal, mint Ross Brawn véleménye. A Forma-1 technikai igazgatója épp elég időt töltött el a Ferrarinál Michael Schumacher mellett ahhoz, hogy bátran összehasonlíthassa őt Max Verstappennel:

“Max bámulatosat ment Silverstoneban. Engem sokszor emlékeztet Michael Schumacherre, és nem csupán a tempója, a klasszisa, de még a rádiózása is. Egyszerűen imádtam, amikor ellentmondott a csapatának, és kifejtette, ne kérjék őt arra, hogy úgy vezessen, mint egy nagymama. Humoros volt, ugyanakkor elgondolkodtató is, mennyi tartalék van még ebben a fiatal srácban. Nagyon nagy az önbizalma, és a csapata is messzemenőkig bízik az ösztöneiben.

Jó látni, hogy a Red Bull versenyautójának határai nem korlátozzák le őt: zseniálisan érzi a gép minden porcikáját, az összes rezdülését képes lereagálni. Emlékszem, amikor még újonc volt az F1-ben, már akkor látni lehetett, hogy egy rendkívül kivételes versenyző lesz. Mára elérte azt a szintet, amit akkor csak sejtettünk.” – méltatta a Red Bull Racing vezérpilótáját a neves szakember.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük