FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen BESZÓLT Hamiltonnak: “Neki sosem kellett igazán küzdeni a VB-címért!”

Verstappen Monacói Nagydíjon aratott rajt-cél győzelme után abszurd módon a nemzetközi média ismét azt kezdte el taglalni, hogy a holland vajon eléggé erős-e mentálisan ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt Lewis Hamilton ellen. A versenyző visszavágott.

A fentebb már említettekre az apropót az adta, hogy Verstappen karrierje során most első alkalommal vezeti egy formaautós sorozat bajnoki pontversenyét. A Red Bull Racing pilótája természetesen nem hagyta szó nélkül az esetet, és ha már lehetőség adódott rá, Hamiltonnak is beszólt…:

„Ez egy vicc! Kellően erős vagyok mentálisan, és azzal is tisztában vagyok, hogy mire van szükség a győzelemhez. Lewisnak sosem kellett igazán megküzdenie a sikerért, legalábbis az elmúlt években biztosan nem! Még a Sebastian Vettel elleni csata sem volt valódi, egyedül Nico Rosberg bajnoki évében zajlott harc, akkor is csak a csapattárs ellen. Hamilton szinte minden csapaton belüli ellenfelét legyőzte, ezért is tartják őt az egyik legjobbnak, de arról vajmi kevés a tapasztalata, hogy milyen az, amikor a kihívás kívülről érkezik. Remélem, hogy idén a Red Bull Racinggel a teljes szezon során harcban leszünk a Mercedessel, és a végén mi nyerünk. Ezért dolgozok, és ezért küzdök minden egyes nap!

Az előző versenyeink után sokan azt gondolták, hogy megtört a lendületünk, de most sikerült bizonyítani, hogy tényleg van esélyünk, és harcban lehetünk a világbajnoki címért. Jelenleg a legfontosabb az, hogy továbbra is folyamatosan sok pontot szerezzünk, és keveset hibázzunk. Eddig ez megvalósulni látszik, ezért vezetjük mi a bajnokságot.” – mondta el Verstappen, akitől már a kőkemény pszichológiai hadviselés sem idegen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

One thought on “Verstappen BESZÓLT Hamiltonnak: “Neki sosem kellett igazán küzdeni a VB-címért!”

  1. Laukó Judit says:

    Igaza van, régen elfelejtette Hamilton milyen a közép mezőnyben és onnan feljönni.
    Nem vagyok Hamilton ellen, elismerem jó versenyző, de a fenti állítás tény.
    Bízom abban, hogy idén végre versenyeket fogunk látni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.