FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen FRICSKA Hamiltonnak: „Ugyanolyan autóval két tizedet vernék rá!”

Az elmúlt esztendők legkiegyensúlyozottabb bajnoki csatáját éljük, amelyben egyre gyakrabban kerül elő a pszichológiai hadviselés fegyverneme. Utóbbiban sokáig Lewis Hamilton volt a nagymenő, de Max Verstappen személyében ezen a területen is emberére akadt.

Verstappen sosem volt az a szívbajos fajta, ez karrierje kezdetétől teljesen világos. Ő az a versenyző, aki folyamatosan kockázatot vállal, és aki a kezdeti pályán látott hibái után már mentálisan is az egyik, ha nem a legerősebb pilótává érett az F1 mezőnyében. Ezt a rutinos hétszeres világbajnok Hamilton is jól tudja, így ott próbálja megzavarni ellenfelét, ahol csak lehet. A bakui baki után Hamilton kijelentette, hogy a Red Bull Racing autója a legjobb 2021-ben, de a replika nem igazán úgy sült el, ahogy azt a brit előzetesen elképzelte…

„Ha én lennék a helyében, teljesen ugyanezt mondanám, de nem vagyok. Szerintem akkor is két tizeddel verném, ha az ő autójában ülnék, szóval nem nagyon izgat, hogy mit mond, vagy mivel próbálkozik. Minden versenyző a legjobbját akarja nyújtani, ő is, én is. Az a helyzet állt elő, hogy most már nem csupán a csapattársa ellen kell harcolnia, hanem egy másik istállóval és versenyzővel is. Ez remek, mert a küzdelmünk színesíti a versenyeket, a bajnokságot, és jót tesz az egész sportágnak.” – jelentette ki az önbizalomtól duzzadó holland.

Valami azt súgja, hogy kőkemény és drámai csatát fogunk látni idén…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.