Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen: Hihetetlen, hogy megelőzöm Bottast

A bajnoki esélyeiről faggatták, kijózanító választ adott. Max Verstappennek ugyanis halványlila gőze nincs arról, hogyan tudott befurakodni a két Mercedes közé – úgy általában, és a tabellán is.

A hollandot arról faggatták, mit vár a szezon további részéről, és hogy milyennek tartja az esélyeit. A válaszon még maga a kérdező is meglepődött:

„Szerintem felesleges bajnoki álmokról beszélgetni, már az is egyfajta csoda, hogy a második helyen állunk. A tempójuk ismeretében mindkettőnek előttem kellene állni a bajnokságban, hihetetlen, hogy előzöm Valtterrit. A Mercedes lazán gyorsabb nálunk, miközben mi erőn felül teljesítünk, mindent kipréselünk az autónkból, és így vagyunk képesek erre a teljesítményre. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy elégedetlen vagyok, sőt, éppen ellenkezőleg. De azt senki ne felejtse el, hogy nem második és harmadik helyekért vagyok, vagyunk a Forma-1-ben, győzni akarunk!

Egyelőre bele kell törődnünk, hogy ez most erőből nem megy, magunktól még nem tudunk valódi esélyessé előlépni. Ehhez kell, hogy nekik rossz napjuk legyen, vagy mi találjunk valami nagyon extrát. Spa egy tipikusan motorerőről szóló pálya, így itt nem várok túl sokat magunktól. Mindenesetre küzdeni fogunk, mindent beleadunk, és várunk a lepattanóra, de közben elszántan dolgozunk azon, hogy magunktól is sikerüljön eléjük kerülni.” – nyilatkozta Verstappen, aki a nézők nélküli második hazai futamára készül a Red Bull Racinggel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük