Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen: „Nem értem, miért ütközik velem Hamilton…”

A címvédő nem igazán érti, hogyan történik az, hogy ő rendszerint összeakad Lewis Hamiltonnal. Max Verstappen elmondása szerint mindenkit ugyanabban a „bánásmódban” részesít, az esetek túlnyomó részében mégiscsak Hamiltonnal akad össze…

Verstappen megpróbált óvatosan fogalmazni, ami nem igazán sikerült: Kikerülhetetlenül látszik, hogy míg a korosztályával jó el van a holland, addig Hamiltonnal pont az ellenkezője történik:

„Sok versenyzővel vívtam parázs csatákat 2022-ben, igazán kemény és belemenős csaták voltak ezek, mégsem törtük össze egymást senkivel sem. Ám Lewis Hamiltonnal mindez máshogy működik, és nem igazán értem, hogy ez miért történik. Idén nem volt sok küzdelem közöttünk, de amikor igen, akkor összeértünk. Én nem akartam ezt, és egyáltalán nem tartom korrektnek, hogy engem hibáztattak az esetért. Az egy versenybaleset volt, ezt mindenkinek látnia kellene…  Talán a generációink közötti különbségből fakad ez a dolog, de igazából nem tudom, nem értem. A többiekkel sokkal jobban megértjük egymást, tisztábban tudok ellenük versenyezni, ők is tisztábbak velem. És a legfurább az, hogy Hamilton ellen semmit sem csinálok másképp, mint a többiekkel szemben. Erre a legjobb példa a brazil sprintfutam, ahol George Russell és én gigantikus csatát vívtunk, nagyon keményen, de nagyon sportszerűen. Valamiért sosem akadtunk össze a másikkal, és nem tettük tönkre egymás versenyét…” – alkotott véleményt élesen Max Verstappen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük