Vettel és Hamilton fél Verstappentől?

Max Verstappen lépésről lépésre közelít az áhított világbajnoki címhez, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy 2019-ben már mindkét Ferrarit megelőzve a harmadik helyen végzett. Édesapja, de még a kritikusai is egyetértenek abban, hogy amint versenyképes technikához jut, képes lehet megfogni a Mercedest. Ám Jos Verstappen ennél is tovább ment: szerinte Vettel és Hamilton már most is szabályosan fél a fiától!

Bírálói szerint Verstappen még mindig nagyon hirtelen, öntörvényű és agresszív, egyszóval nem érett be. Erre reflektálva néhány napja egy Forma-1-es exversenyző azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint a 80-as évekbe bizonyosan belehalt volna a holland.

A különleges karaktere miatt Verstappennek a híre és a megítélése is különleges. Lewis Hamilton és Sebastian Vettel már többször „elejtette a sajtóban”, hogy Verstappen közelében haladni igencsak rizikós vállalkozás. Jos Verstappen szerint ez csupán pszichológiai hadviselés a két sokszoros világbajnok részéről, mindezt csupán azért hangoztatják, mert érzik a fenyegetést, és féltik a pozíciójukat:

„Max kemény és levakarhatatlan lenne? Ez van akkor, ha lassabb autóval rendelkezel, mint a többiek: nagyobb kockázatot kell vállalnod, folyamatosan a határon kell nyomnod, hogy harcba tudj szállni, vagy egyáltalán képes lehess tartani a lépést. Ezt mindig kifelejtik a képletből, amikor Maxről beszélnek. Vettel és Hamilton idegesek, mert ő közel van hozzájuk, és ezt szuper látni!” – mondta el a büszke apuka.
Jos szerint fia megérett a világbajnoki győzelemre, és annak minden kihívásával meg tud birkózni:

„Ha egyszer megkapja a megfelelő versenyautót, képes lesz a végső sikerre. Évek óta ezeknek a srácoknak a nyomában lohol, folyamatosan az ő szintjükön versenyez. Közben igazi férfivá érett, akinek megvannak az elvei, és tartja is magát azokhoz. Kőkeményen kiáll a véleménye mellett, mindig azt mondja, amit gondol, nem pedig azt, amit elvárnak tőle.” – szúrt oda zárásként Vetteléknek Verstappen papa.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel