FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ABSZURD: Ezért lesznek komoly hátrányban Mick Schumacherék!

Nem kis logisztikai hendikep sújtja az amerikai illetőségű, de angliai központtal bíró Haas F1-es istállóját. Nagyon úgy fest, hogy a csapat csak a szezonnyitó helyszínén indíthatja be először az új autóját.

A karanténesdi és az ezzel járó cirkusz nem csupán az Angliában dolgozó magyarokat, de a Forma-1-ben tevékenykedőket sem kíméli. Mint az köztudott, a Haas a Ferrari erőforrásait használja, és mivel a központjuk a legnagyobb „szigorító királyságban” van, így a létfontosságú munkát végző olasz szakemberek csak két hét szobafogságot bevállalva tudnának eljutni hozzájuk.

Mivel a vörösök mérnökei nélkül üzembe sem tudják helyezni a motort, ezért Günther Steinerék úgy döntöttek, hogy csak a szezonnyitó helyszínén, Bahreinben fogják beindítani legelőször:

“Ehhez a folyamathoz elsőre nélkülözhetetlenek a Scuderia Ferrari mérnökei, ám ha ideutaznának, akkor két hét karantén várna rájuk. Ez jelenleg sem a mi, sem az ő idejükbe nem férne bele, ezért úgy döntöttünk, hogy csak Bahreinben fogjuk először beindítani az autónk erőforrását. A helyzet drámai, de közel sem annyira, mintha bármelyik másik évben történt volna meg. Sok dolog hasonlóan működik majd, mint tavaly, ez egy kicsit könnyíti a helyzetünket” – foglalta össze gondolatait a csapatvezető.

Talán mondani sem kell, hogy mit jelenthet ez az egész szituáció az amúgy is komoly versenyképességi problémákkal küszködő Haas szempontjából. Minimum megbízhatósági aggályokat, vagy ne adj isten, olyan rejtett hibákat is, amelyre az egész tesztidőszakuk, legrosszabb esetben az első néhány versenyük is rámehet…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Haas F1 Team

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük