Apja nyomdokain: Mick Schumacher ROBBANTANA 2022-ben…!!

A kis Schumi nagyon szeretné már megmutatni a valódi tehetségét a világnak (nagyon kíváncsiak lennénk már, mire menne egy erősebb autóban…), és az előrejelzések szerint erre meg is lesz a lehetősége.

Utóbbival kapcsolatban Günther Steiner, a Haas F1 Team vezére is igencsak bizakodó hangnemet ütött meg. Csoda, ha Mick Shumacher rendkívül izgatott? Annyira, hogy édesapjához hasonlóan ő is igyekszik minél jobban belefolyni a fejlesztésekbe, minden erejével segítve azokat.

„Nagyon pozitív vagyok azok alapján, amit idáig láttam az új autónkból, vagy amit a mérnökök megosztottak velem. Nem titkolom, hatalmas elvárásokkal megyek neki 2022-nek, remélem, sikerül a pályán maradandót alkotnunk. Mindig is érdekelt, hogyan is születik meg egy versenyautó, és hogyan tegyük azt versenyképessé. Kiváltképp igaz ez az F1-es technikákkal kapcsolatban, és most, hogy adott a lehetőség, én is alaposan kiveszem a részem a munkából. Szeretném kitanulni a módját a fejlesztésnek, a CAD modellezéstől a végkifejletig. Nagyon izgalmas folyamatok ezek, néhány pont különösen az. Izgalommal tölt el, hogy a csapattal dolgozhatok, és beleszólhatok abba, hogyan épüljön fel a 2022-es Haas. Ez egy történelmi lehetőség, nem csupán az F1, de a saját szempontomból is. Végre egy autó, amit rám szabnak, ahol az én irányadásom és a méreteim is mérvadók!” – beszélt izgatottan a szokatlan lehetőségről Mick Schumacher, aki az idei szezonban a Scuderia Ferrari tartalékos szerepkörét is ellátja.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel