FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Japán Nagydíj: MICK Schumacher kigolyózta magát a Haastól?

A Japán Nagydíjon elszenvedett újabb balesete után minden körülmény és testbeszéd erre enged következtetni. Schumacher ismét a legszerencsétlenebb pillanatban járt pórul, nem tudni még, hogy lesz-e neki innen visszaút.

A tény valószínűleg már mindenki számára ismert: a visszatérő Japán Nagydíj esős körülmények között zajló első szabadedzésén, a levezető körön a kis Schumacher autót tört. Lélektanilag pont a legrosszabbkor, hiszen Günther Steiner már-már hajlott volna arra, hogy szerződést hosszabbítson a némettel. Ezek után erősen kérdéses, hogy mindez megtörténik…

„Nézzék, nem én vezetek, nem én érzem azt, hogy milyen körülmények vannak a pályán, de mindenki tudja, hogy Formula-1-es versenyzőnek lenni nem egyszerű. Igen, volt vízpermet és átfolyások a pályán, és ezt ő is látta és tudta. Sajnos azt kell, hogy mondjam, magának csinálta a bajt.” – nyilatkozott nem éppen derűs hangnemben a Haas F1 Team csapatvezetője.

Sokan azt gondolják, hogy a fiatal pilóta azért hibázott (ismét), mert nem bírja elviselni a karrierje és a szerződése körülötti hercehurcát, és az ezzel járó mentális terhelést. Mindezt Schumacher határozottan visszautasította, méghozzá azzal az indokkal, hogy egész életében nyomás alatt kellet teljesítenie, így nem foglalkozik azzal, mit mondanak, beszélnek vagy írnak róla.

Hogy hogyan alakul Mick sorsa, az még képlékeny, de megvan az esélye annak, hogy a Suzukában látott pechjének köszönhetően Nico Hülkenberget juttatja majd üléshez. Távol álljon tőlünk a megbélyegzés, de ha már a Haas eddig kitartott Mick Schumacher mellett, akkor nagy kár lenne egy pályafutása alatt szinte semmit sem mutató veteránra cserélni őt…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük