FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mattia Binotto: „NEM BIZTOS, hogy ez elég lesz Mick Schumachertől az F1-ben maradáshoz”

Bár a fiatal német javuló tendenciát mutat, jelenleg úgy tűnik, hogy ez sem a Scuderia Ferrarit, sem a Haast nem hatja meg túlságosan. Míg előbbi felbontotta vele az akadémista együttműködést, utóbbi 2023-ra valószínűleg mást fog favorizálni.

Ezt látják az érte szurkolók is, akiket most épp Mattia Binotto, a kis Schumi volt főnöke keserített el még jobban:

„Mick remekül ment Monzában, az Olasz Nagydíjon, de a szerencse nem az ő oldalán állt. Egy újabb nehéz hétvégén van túl, ahol tulajdonképpen alig volt a pályán a kvalifikáció előtt, mert gondok voltak az autójával. Nehéz kérdés a jövője, de én úgy gondolom, hogy az elmúlt 1.5 évben látott egy-egy felvillanása vagy időnkénti jó teljesítménye nem feltétlenül lesz elég számára ahhoz, hogy megtartsa a Forma-1-es ülését. Van még pár verseny a szezonból, utána leülünk tárgyalni Günther Steinerrel, hogy megtaláljuk neki a legjobb opciót.” – nyilatkozott Binotto Schumacherrel kapcsolatban.

Nos, a lehetőségek fogynak, és jelenleg nagyon úgy fest, hogy az egyetlen maradási esély a versenyző számára a Haas… Ami azért is nehéz ügy, mert Maranellóban komoly nyomást gyakorolnak az amerikai istállóra, hogy az olasz csapat tartalékosát, Antonio Giovinazzit ültessék a német helyére, de a legújabb pletykák szerint már Nico Hülkenberg is a Haas radarján mozog. Hogy hogyan alakul Schumacher sorsa, az jelen pillanatban szinte megjósolhatatlan.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.