FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher: „Egyetlen tanáccsal indított útnak édesapám…”

Ha az ember apja egy hétszeres világbajnok Formula-1-es autóversenyző, akkor kevés a sansz arra, hogy ne kövesse a már kitaposott utat. Mick a benzingőz világában cseperedett fel, és sosem akart mást választani magának.

Kivéve a versenyzésben. Mick Schumacher imádja az apukáját, ám ő a saját útját akarja járni, és nincs szüksége példaképre. Erős gondolatok egy olyan embertől, akivel kapcsolatban csatoltan folyamatosan jelenik meg a Michael Schumacheri teljesítmény…

„Minden időnket valamelyik versenypálya mellett töltöttük, de hogy konkrétan hol és mikor határoztam el, hogy én is ezt szeretném csinálni, arra már nem emlékszem. Talán hat esztendős lehettem, amikor a kerpeni gokartarénában megkérdezte, hogy mik a szándékaim ezzel az egésszel: csak hobby lesz ez nálam, vagy komolyan gondolom. Rögtön tudtam a választ, és azt is, hogy mindenben támogatni fog.

Mind ő, mind édesanyám kiállt az elhatározásom mellett, és rengeteg jó tanáccsal láttak el. Apám legfontosabb mondata azóta is a fejemben cseng: azt mondta, hogy semmi más nem számít, csak az, hogy élvezzem azt, amivel foglalkozom. Láttam rajta, számára nagyon fontos, hogy a versenyzést az összes nehézségével együtt se érezzem egy pillanatra sem tehernek. Ő tudta a legjobban, hogy ha az ember szeret valamit, abban bizonyosan sikerül majd maradandót alkotnia.” – mondta el Mick Schumacher, aki már rálépett arra a bizonyos útra.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.