FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher FELEMELŐ GESZTUSA Fernando Alonsóval szemben

Pályafutása eddigi legjobb rajthelyéről kezdhette meg a Török Nagydíjat a német ifjonc, de a rajtnál összeakadt Fernendo Alonsóval.

A kétszeres világbajnok egy félrement manőver után megpöckölte Schumachert, aki gyorsan a mezőny végén találta magát. Tettéért Alonsót öt másodperces büntetéssel sújtották, de sokkal többet számít ennél a tény, hogy Fernando nem volt rest a futam végén rögtön megkeresni Micket, és elnézést kérni tőle. A kis Schumi pedig teljesen reálisan, emberien viszonozta a gesztust:

„Abszolút nem neheztelek Fernandóra, bármelyikünkkel megtörténhet ilyesmi! Azokon a pályarészeken, ahol egy nyújtott kanyar következik, ott rendszerint a kanyarba érkezve már a következőre készülsz. Az ember ilyenkor már a kijárat előtt igyekszik húzódni belülre, hát ez most nem jött be nekem. Az ütközésünk után fura lett az autóm, valami elment a ballanszon, vagy a gumik sérültek meg, ezt nem tudom, de már koránt sem volt 100%-os a megforgást követően. Gyanítom, hogy gyorsabb lehettem volna, de már nem érdemes ezen rugózni. Az biztos, hogy helyezésekben ez nem nagyon mutatkozott volna meg, nem hiszem, hogy képes lettem volna harcba szállni Sebastian Vettel ellen, reálisan nézve talán egy pozícióval végezhettem volna előrébb.” – nyilatkozott rendkívül tárgyilagosan és sportszerűen Mick Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.