Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher: „Készen állok a bemutatkozásra!”

Még ha sokakat (mind szakmabelieket, mind a szurkolók egy rétegét) erősen megosztja, az vitathatatlan, hogy nála gyengébb kvalitású és kisebb nevű versenyzőknek is megadatott az F1-es karrier. Így Mick Schumacher Forma-1-es debütálása is csak idő kérdése.

Erről ő maga is meg van győződve (naná… ezzel a névvel ki ne lenne), és várja, hogy megcsörrenjen a telefonja, amikor is egy Forma-1-es csapatvezető (mondjuk Günther Steiner) a szolgálatai iránt fog érdeklődni:

„Az elmúlt esztendőkben folyamatosan egyetlen célom volt: olyan versenyzővé válni, aki megüti az F1-es szintet. Most egyértelműen úgy érzem, hogy készen állok a Formula-1-re! Ám addig is a jelenlegi feladataimra fókuszálok, amelyben prioritást élvez az F2-es bajnoki cím elhódítása. Sajnálom, hogy a Nürburgringen nem jött össze a debütálásom, de kimaradt szabadedzés ellenére is nagyon hasznos hétvégét töltöttem az Alfa Romeóval. Egyre jobban képbe kerülök azzal kapcsolatban, hogyan is működik egy F1-es versenyhétvége. Eddig is sokat készültem a fizikai kihívásra, amely a száguldó cirkuszban még nagyobb kihívást jelent, mint az F2-ben. Minden tekintetben elég erősnek tartom magam a továbblépéshez!” – mondta el a Haas egyik ülésének várományosa.

Jelenleg nagyon úgy fest, hogy a szezonzáró hétvége előtt megvalósulhat a kis Schumacher debütálása, méghozzá az egyik szabadedzésen, egy Haas volánjánál. Meglátjuk…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

One thought on “Mick Schumacher: „Készen állok a bemutatkozásra!”

  1. Peterdy Ágnes says:

    Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul Mick karrierje. Nagyon sajnálom, hogy elmaradt a bemutatkozása az eső miatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük