FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher megmutatná a Ferrarinak, hogyan legyen gyors…

Természetesen úgy, hogy versenyzői ülést kap Maranellóban. Tudjuk és érezzük, az édesapja révén micsoda kultusz alakult ki a „kis Schumi” körül, de azért egy olyan pilótától, aki mindenféle releváns eredmény híján van, ez egy kissé erős kijelentés.

Nyilvánvaló, hogy nem lehet úgy versenyezni, hogy az ember nem duzzadó önbizalommal áll oda a rajtrácsra, de Mick Schumacher esetében még az is kérdéses, hogy egyáltalán jövőre F1-es versenyző lesz-e. Hiszen a Haas láthatólag nem kapkodja el, hogy hosszabbítson a némettel:

„Abszolút felkészültnek érzem magam, ha egyszer eljön a nap, tudom, hogy képes leszek bizonyítani, és megmutatni a Ferrarinak, hogyan legyen igazán gyors. A Haas és a Ferrari nagyon hasonlít egymásra, akárcsak az alkalmazott procedúrák is. 2019 óta szorosan dolgozom velük, sőt, gyakorlatilag velük nőttem fel, így égek a vágytól, hogy a versenyzőjük legyek és megmutassam nekik, hogy mire is vagyok képes.

Ebben nagy segítség számomra Günther Steiner, aki igazán motiváló hatással van rám. Nem kertel, mindig megmondja, ha valamivel nincs megelégedve. Ő egy olyan ember, aki nem ködösít ez pedig fontos dolog a fejlődésem szempontjából. Sokszor nem egyszerű vele, korábban még nem láttam hasonló hozzáállású csapatvezetőt, de megtanultam vele együtt dolgozni. Úgy érzem, sokat hozzátesz a karrieremhez!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.