Mick Schumacher megmutatná a Ferrarinak, hogyan legyen gyors…

Természetesen úgy, hogy versenyzői ülést kap Maranellóban. Tudjuk és érezzük, az édesapja révén micsoda kultusz alakult ki a „kis Schumi” körül, de azért egy olyan pilótától, aki mindenféle releváns eredmény híján van, ez egy kissé erős kijelentés.

Nyilvánvaló, hogy nem lehet úgy versenyezni, hogy az ember nem duzzadó önbizalommal áll oda a rajtrácsra, de Mick Schumacher esetében még az is kérdéses, hogy egyáltalán jövőre F1-es versenyző lesz-e. Hiszen a Haas láthatólag nem kapkodja el, hogy hosszabbítson a némettel:

„Abszolút felkészültnek érzem magam, ha egyszer eljön a nap, tudom, hogy képes leszek bizonyítani, és megmutatni a Ferrarinak, hogyan legyen igazán gyors. A Haas és a Ferrari nagyon hasonlít egymásra, akárcsak az alkalmazott procedúrák is. 2019 óta szorosan dolgozom velük, sőt, gyakorlatilag velük nőttem fel, így égek a vágytól, hogy a versenyzőjük legyek és megmutassam nekik, hogy mire is vagyok képes.

Ebben nagy segítség számomra Günther Steiner, aki igazán motiváló hatással van rám. Nem kertel, mindig megmondja, ha valamivel nincs megelégedve. Ő egy olyan ember, aki nem ködösít ez pedig fontos dolog a fejlődésem szempontjából. Sokszor nem egyszerű vele, korábban még nem láttam hasonló hozzáállású csapatvezetőt, de megtanultam vele együtt dolgozni. Úgy érzem, sokat hozzátesz a karrieremhez!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel