FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher többé már nem fél!

Nem is olyan régen még Schumacher gyenge teljesítményéről és a számára adott ultimátumról szóltak a hírek. Aztán a német Silevrstone-ban megszerezte az első pontjait, majd az elmúlt hétvégén hatodik helyet villantott a Red Bull Ringen. A kis Schumi állítja, nincs benne már félsz, ez az elmúlt versenyeken történt áttörés tika!

További növeli a pontszerzések értékét, hogy mindezt olyan autóval sikerült elérni, amely még egyetlen updatet sem kapott 2022-ben. Ennek ellenére Schumacher a sprintfutamon képes volt jó ideig maga mögött tartani Lewis Hamiltont, majd vasárnap is szépen védekezett a hétszeres világbajnok ellen. Ez komoly önbizalommal vértezte fel a fiatal versenyzőt:

„Most értettem meg azt, hogy a hiba benne van, teljesen emberi a dolog, és akár egy sokszoros világbajnok is könnyedén tévedhet. Ebben a környezetben mindenki nyomás alatt dolgozik, ez pedig hibákat, olykor baklövéseket szül. Fontos lecke volt nekem a Lewis Hamilton és a Max Verstappen elleni csata, most már tudom, hogy senkitől sem kell félnem a pályán.

Most végre megmutattuk, hogy van bennük potenciál, és a pilótapárosunk. Az autót már a szezon eleje óta jónak érzem, de talán mostanra értettük meg igazán, hogyan kell beállítanunk, hogy igazán jók lehessünk. Már tudjuk, mi hogyan működik, és ez, valamint a többiek kevésbé működő fejlesztései csomagjai biztató kilátásokat mutatnak a következő versenyekre is.” – értékelt Schumacher a remek hatodik helye után.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük