FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Monaco: Schumacher azt mondja, hogy Shumacher MEGLEPETÉST szerez(het)!

Nincs könnyű dolga Mick Schumachernek, aki a mezőny egyik legnehezebben vezethető autójában vág majd neki pályafutása első Monacói Nagydíjának. Nagybátyja viszont nem félti az ifjoncot, szerinte a vártnál jobban is elsülhet a hétvége!

Ralf Schumacher mostanában igencsak gyakran szólal fel a Forma-1 aktualitásaival kapcsolatban, és nem is mond hülyeségeket. Mick Shumachert illetően is érdemes figyelni a szavaira:

„Ha egyetlen tanácsot kellene neki adnom Monaco előtt, akkor azt javasolnám neki, hogy maradjon higgadt, és őrizze meg a hidegvérét. Nyugodtan dolgozzon, legyen óvatos, ne vállaljon felesleges kockázatot, azt csak a verseny végén szabad. Jó versenyző egy gyengébb autóval is megvillanhat, pláne Monacóban, ahol már számos ilyen esetet láttunk.

Amire most a legnagyobb szüksége van Micknek, az nem más, mint az idő. Tapasztalnia kell, meg kell kapnia a leckéket, és ez nem megy máról holnapra. A Forma-1 egy rendkívül összetett dolog, de szépen fejlődik, folyamatosan tanul, és a csapattársát rendszeresen veri, ennél többet jelenleg nem várható el tőle.  Eddig nagyon jól csinálja a dolgokat, de türelemre intenék vele kapcsolatban, mert ő hiába lesz jobb, ha az autója nem fejlődik vele együtt. Monacóban ha kellően megfontolt lesz, elkerüli a baleseteket, és képes lesz a szabadedzésektől fogva konzekvensen javulni, akár még meglepetést is okozhat.”

Szerintetek lehet esélye Mick Schumachernek a pontszerzésre?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.