FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Nick Heidfeld: „Mi ez a felhajtás Schumacher körül?”

Az ex F1-es honfitárs kimondta, amit már sokan régóta érzünk. Mick Schumacher ugyan egy tehetséges fiatalember, de minden tekintetben bűn őt összehasonlítani a hétszeres világbajnok szupersztár édesapjával.

Ettől függetlenül „természetesen” mind a hazai sportsajtó, mind a nemzetközi média rendszeresen learatja ezeket a filléres hatásvadász likeokat, mit sem törődve azzal, amit a bevezetőnkben már leírtunk. Még szerencse, hogy néha felcsendül egy-két józan hang is a szakmán belül:

„Mick eddig teljesen rendben van, jól csinálja, amit. De hogy milyen hisztériát gyártanak ebből az egészből, na, ez már nagyon nem tetszik… Nyilvánvaló, hogy Schumacherként nagyobb figyelem irányul rá, és nincs is ezzel semmi baj. Mindenki szurkol neki, hogy sikeres legyen, ez is teljesen érthető és nyilvánvaló, semmi kivetnivalót nem látok benne. Az már annál inkább problémás, hogy versenyzőként mekkora plusz terhet jelent alapból egy hétszeres világbajnok fiának lenni, és ezt a média még agyon is hypeolja?

Eszméletlen túlzásokba keverik bele, egy sima előzés után már félistenként emelik piadestára. Külső szemlélőként ez felháborító, és Mick szempontjából abszolút káros is. Persze még mindig jobb, mintha folyamatosan ekéznék őt, de ismerve a média világának működését, elég hozzá pár gyenge hétvége, és majd egyből a pokolba taszítják. Ennek sajnos valós veszélye van, és fontos kiemelni, hogy Mick Schumacher ebben abszolút nem hibás. Épp ellenkezőleg, ő a szenvedő alany.” – mondta el Heidfeld, aki Mick édesapjával, Michael Schumacherrel is remek kapcsolatot ápolt.

Azt már csak mi jegyezzük meg halkan, hogy a Haas ifjú pilótájának dolgát az itthon is tettenérhető irreális szurkolói hozzáállás sem segíti…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük