FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ralf SCHUMACHER: „Ha Mick teljesít, marad, ha nem, gyorsan kihullik a Forma-1-ből”

Megszokhattuk már, hogy Ralf Schumacher gyakorta szólal meg unokaöccsével kapcsolatban. Legtöbbször megvédi őt, de ha az élet úgy hozza, a kemény kritikától sem riad vissza…

Most azt is elmondta, hogy Mick számára sorsdöntő időszak következik, hiszen ha képes lesz teljesíteni, akkor folytatódik a karrierje, ellenkező esetben viszont nagyon gyorsan a Forma-1-en kívül találhatja magát:

„Őszintén megvallom, hogy Mick nagyon-nagyon gyengén nyitotta ezt a szezont, főleg a csapattársához viszonyítva. Nem kell ezt kiszínezni, ez történt, ez van… Viszont mostanra már formába jött, megfelelő úton halad, és a Magyar Nagydíjon szépen versenyzett a régi specifikációs Haas-al is. Senki nem tudott volna ennél többet kihozni abból az autóból, így minden a tervei szerint alakult. Idén már voltak villanásai, remélem, hogy az új fejlesztései csomaggal ez egyre gyakoribb lesz!

Abban is bízom, hogy ez elég lehet arra, hogy a Formula-1-ben maradjon, de erre jelenleg még semmi garancia nincs. Ott van Felipe Drugovich, aki vezeti az F2-es bajnokságot, kellően nagy támogatói háttérrel is rendelkezik, ő például nagyon veszélyes lehet Mickre. Az is igaz, hogy Felipének ez már a harmadik szezonja, tehát hosszú időt vett igénybe, míg beért, de ettől függetlenül valós a veszélye, hogy Mick helyére ültethetik. Hogy ne így legyen, azért Mick maga tud a legtöbbet tenni. Ha hozza a pontokat, jó versenyeket fut, akkor szerintem hosszabbítani fognak vele, ellenkező esetben nagyon nehéz helyzetbe kerülhet.” – nyilatkozta kíméletlen őszinteséggel Ralf Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.