Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ralf SCHUMACHER: „Mick talán a LEGJOBB a fiatal pilóták között”

Meglepő kijelentést tett az ex-Forma-1-es pilóta: szerinte unokaöccse a legjobb fiatal versenyző! Azért ez Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell pályatársak kvalitásait elnézve elég merész – hogy Max Verstappent már ne is említsük.

Igaz, Schumacher nem elsősorban hozzájuk hasonlította Mick Schumachert, de még így is erősnek érződik a dolog:

„Nagy általánosságban véve Mick volt az egyik legjobb fiatal pilóta a 2022-es mezőnyben. Ha pedig abszolút a korabeliekkel vesszük egy kalap alá, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy jobb mint Yuki Tsunoda, vagy Guanyu Zhou, és talán ő legjobb fiatal! Nagyon sok elvárás és nehézség volt, amivel meg kellett birkóznia, és nem kapott erre elég időt. Manapság egy fiatal pilótának minimum 2-3 esztendő kell, míg belelendül. Ott van például Yuki, aki egy Haasnál sokkal jobb autóban ül, mégis sokat szenved.

Ezért sem releváns Mick megítélése, ami nagy kár. Egy pilóta nem tud úgy teljesíteni, ha olyan körülmények és technikai háttér áll csak rendelkezésére, mint am a Haas F1 Teamnél van. Ő ennek ellenére is szuper munkát végzett, és az elért eredményei magukért beszélnek. Abszolút nincs miért szégyenkeznie, sőt, büszke lehet arra, amit a lehetőségeiből kihozott. Ami pedig a legfontosabb a fiatal versenyzők esetében, az, hogy mindvégig meredek tanulási görbét mutatott be!” – nyilatkozta “kissé” részrehajlóan Ralf Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük