FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Versenyző akadémia: A Scuderia Ferrari nem hosszabbít Mick Schumacherrel

Már eddig sem álltak túl biztatóan a kis Schumi kilátásai, és most még a Scuderia Ferrari is tovább rontotta az F1-ben második évét taposó pilóta kilátásait.

Mitagadás, eddig semmi sem utal arra, hogy Mick Ferrari szintű pilóta lenne, de a maranellóiak szerződésbontása, illetve opcionális nem hosszabbítása tovább ronthatja a versenyző megítélését. Paradox módon ezzel segítenek rajta a legtöbbet, hiszen így lehetősége nyílik eligazolni, ha a Haas F1 Team sem tart igényt a szolgálataira.

Opciók ugyan vannak, de sehol sem Schumacher tűnik a befutónak. Szó volt az Alpine-ról, de Pierre Gaslyval sokkal jobb vételt csinálnának a franciák. Ha Gasly valóban távozna, akkor az Alpha Tauriban lesz üresedés, de odameg  sokkal inkább Colton Herta kerülne, aki versenyzőként és marketing értékben is komolyabb nívót képvisel, mint a fiatal német. Még a legésszerűbb kiút a Williams lenne Schumacher Forma-1-ben maradására, ahol a szintén gyengélkedő Nicolas Latifi semmi olyat nem mutatott, amiért marasztalnák őt. Az okfejtésünkből jól látszik, hogy Mick Schumacher számára az egyetlen, nem visszalépésnek felfogható alternatívát a Haas jelentené, de ezzel a jelzés értékű Ferraris kilépéssel ő maga árulta el, hogy az amerikaiak nagy valószínűséggel már nem tartanak igényt a szolgálataira.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük