FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

VIDEÓ: Mick Schumacher ISMÉT édesapja egyik autóját hajtotta meg!

Ezúttal a 2003-ban használt F2003-GA-t, amelyet a Sotheby’s aukciósház hamarosan elárverez. Ez volt az a gép, amellyel Michael Schumacher öt győzelmet hozott Maranellóba, egészen pontosan Spanyolországban, Ausztriában, Kanadában, Olaszországban és az Egyesült Államokban tudott nyerni a hétszeres VB.

Mick korábban már próbálhatta az 1994-es Benettont, a 2002-es és a 2004-es Ferrarit, most pedig egy újabb tétel került kipipálásra azon a bizonyos bakancslistán. A legutóbbi trófea szintén világbajnok alapanyag, és Mick Schumacher nem is tagadta, hogy talán jobban élvezte volna azt a korszakot, mint a mostanit…  200 kilogramm mínusz, közel azonos lóerő, ez bizony komoly teljesítménykülönbség, abszolút érthetők a német versenyző érzései:

„Rettentő élmény volt vezetni, sokkal egyszerűbb vezetni, és könnyeb megtalálni az ideális fékpontot. A V10-es motor üvöltése pedig igazi élmény, szomorú is vagyok miatta, hogy csak itt, Fioránóban vezethetem, mekkora buli lenne ez a nagyobb versenypályákon! A menetdinamikája elképesztő: a lassú kanyarokban érezni, mennyire könnyű az autó. Nagy tempó mellett még nem igazán éreztem a határokat, de ami átjött, hogy az aeropackja félelmetes! Nem csupán az autó más, egy teljesen más korszak volt ez, volt kipörgésgátló, és más eszközök is. Ebben a korszakban a versenyző jelentette az igazi különbséget, szívesen lettem volna akkor pilóta.” – összegzett a „kis” Schumi.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük