BRÉKING: Különválnak az útjaik, a Williams nem hosszabbít Latifivel

Benne volt a levegőben, de most már hivatalos is, hogy a kanadai pilóta szerződését nem újítja meg a csapata. A szimpatikus versenyző nem tudott olyan eredményeket produkálni, amellyel meggyőzte volna a csapatát és a Forma-1-es közvéleményt (vannak még így ezzel jópáran, őket felettébb érdekes módon mégsem fenyegeti veszély).

Nicholas Latifi úriemberként, példamutatóan viseli a rossz hírt, bizony sokan tanulhatnának tőle, hogyan is kell sportemberként viselkedni:

„Mindenkinek szeretném megköszönni a lehetőséget, amit a Williamsnél kaptam, úgy a gyári dolgozóknak, ahogy a pályán engem segítőknek is. Az F1-es bemutatkozásom kissé megcsúszott, de Ausztriában elkezdődött a kétéves közös kalandunk. Sajnos nem értünk el olyan eredményeket, mint amilyeneket szerettünk volna, de akkor is egy fantasztikus élmény és utazás volt.  Az első F1-es pontjaimat a Hungaroringen szereztem, és azokat a pillanatokat sosem fogom elfelejteni. Most ideje készülnöm a karrierem következő fejezetére, de ezeket az emlékeket elraktározom és magammal viszem, amiket a Williamstől kaptam. A szezon végéig pedig mindent bele fogunk adni, ez csak természetes!” – beszélt rendkívül éretten a nehéz helyzet közepette Latifi.

Jost Capito, az istálló főnöke is hasonló hangot ütött meg, és mindenki nevében megköszönte Nicholas Latifi szerepvállalását:

„Az egész csapat nevében szeretnék köszönetet mondani Nicholasnak az elmúlt években végzett kemény munkájáért. A közös munkánk itt véget ér, de biztos vagyok abban, hogy a hátralévő versenyeken a maximumot fogja nyújtani. Ő egy nagyszerű csapatember, akinek egyaránt a legjobbakat kívánjuk sportolóként és emberileg is!” – zárta búcsúbeszédét a csapatvezető.

Indulhat a találgatás, kit fognak hamarosan a helyére bejelenteni…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel