FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Különválnak az útjaik, a Williams nem hosszabbít Latifivel

Benne volt a levegőben, de most már hivatalos is, hogy a kanadai pilóta szerződését nem újítja meg a csapata. A szimpatikus versenyző nem tudott olyan eredményeket produkálni, amellyel meggyőzte volna a csapatát és a Forma-1-es közvéleményt (vannak még így ezzel jópáran, őket felettébb érdekes módon mégsem fenyegeti veszély).

Nicholas Latifi úriemberként, példamutatóan viseli a rossz hírt, bizony sokan tanulhatnának tőle, hogyan is kell sportemberként viselkedni:

“Mindenkinek szeretném megköszönni a lehetőséget, amit a Williamsnél kaptam, úgy a gyári dolgozóknak, ahogy a pályán engem segítőknek is. Az F1-es bemutatkozásom kissé megcsúszott, de Ausztriában elkezdődött a kétéves közös kalandunk. Sajnos nem értünk el olyan eredményeket, mint amilyeneket szerettünk volna, de akkor is egy fantasztikus élmény és utazás volt.  Az első F1-es pontjaimat a Hungaroringen szereztem, és azokat a pillanatokat sosem fogom elfelejteni. Most ideje készülnöm a karrierem következő fejezetére, de ezeket az emlékeket elraktározom és magammal viszem, amiket a Williamstől kaptam. A szezon végéig pedig mindent bele fogunk adni, ez csak természetes!” – beszélt rendkívül éretten a nehéz helyzet közepette Latifi.

Jost Capito, az istálló főnöke is hasonló hangot ütött meg, és mindenki nevében megköszönte Nicholas Latifi szerepvállalását:

“Az egész csapat nevében szeretnék köszönetet mondani Nicholasnak az elmúlt években végzett kemény munkájáért. A közös munkánk itt véget ér, de biztos vagyok abban, hogy a hátralévő versenyeken a maximumot fogja nyújtani. Ő egy nagyszerű csapatember, akinek egyaránt a legjobbakat kívánjuk sportolóként és emberileg is!” – zárta búcsúbeszédét a csapatvezető.

Indulhat a találgatás, kit fognak hamarosan a helyére bejelenteni…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük