FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Nikita Mazepin: „Gúnyolódhatnak rajtam, de még sokáig ITT LESZEK!”

Az orosz újonc üzent a kritikusainak és a rosszmájú kommentelőknek: hiába a relatív sok hibája, nem szándékozik felhagyni az F1-es álmok hajszolásával!

A szurkoló már csak ilyen, a józan ítélőképesség teljes levetkőzésével imád egy elé tolt személyt szeretni, vagy épp fenemód gyűlölni. Erre jelenleg a „legalkalmasabb” Mick Schumacher és Nikita Mazapin párosa. Mazepint a nemzetközi média már eleve úgy vezette be a köztudatba, hogy szinte borítékolható volt az utóbbi, a jobb megítélését pedig a sok hibája és megforgása sem segítette. Sokan már azt is megkérdőjelezik, hogy az orosz versenyzőként megüti az F1 szintjét…

„Teljesen biztos, hogy még több éven keresztül a paddock része leszek, szóval nyugodtan mondhatnak ilyen dolgokat nekem, én nem pánikolok. Az autónk, a VF-21-es nagyon nehezen kezelhető, nem igazán fekszik az olyan agresszív vezetési stílusú versenyzőknek, mint amilyen én vagyok. Különösen a hátulja ideges, nehéz vele megtalálni a kompromisszumot. A Forma-1 számomra eddig meglepően intenzív, az idő pedig kevés a tanulásra, szóval meredek hegyeket kell megmászni.

Fontos, hogy folyamatosan fejlődjek, és még nagyon sokat kell tanulnom. Ez egy semmihez sem hasonlítható kihívás, sokat követel tőlem. Eddig rossz irányból fogtam meg a dolgokat, néhány tizedért sokat kockáztattam és hibáztam. De ha a helyzet úgy adja ki, sokkal érdemesebb kevésbé nyomni a gázt, mint beleszaladni a gumifalba. Ez az egész egy folyamatos építkezés, és én csakis arra koncentrálok, hogy sikerrel vegyem ezt az akadályt is!” – mondta el az újonc.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.