SAJTÓ – A Haas kirúgta Nikita Mazepint

A Sky Sports információi alapján biztosra vehető, hogy az amerikai csapat megválik orosz pilótájától, és a helyét Pietro Fittipaldi veszi át. A bejelentés már csak formalitás, és hamarosan meg is érkezik…

Bolond egy világot élünk, amit tegnap még elképzelhetetlennek tartottunk, abból a politika új normalitást gyárt. Nagy kár, hogy ebből a sportszervezetek is gazdagon kiveszik a részüket… Ennek hatására és Ukrajna megszállása miatt száműzik az autó/motorsportokból (is) az oroszokat – köztük a Haas F1 Team pilótáját, Nikita Mazepint. Míg az FIA arról beszél, hogy a béke demonstrálásával és független színekben rajthoz állhatnak az orosz versenyzők, a gyakorlatban ez teljesen máshogy valósul meg.

Vezéráldozatként Mazepin jelenhet meg először, melynek nulladik felvonásaként a főszponzor Uralkali már ki is csekkolt. A csapatfőnök Günther Steiner a tőkeerős támogató leléptetése ellenére nem aggódik, elmondása szerint van pénz dögivel versenyezni….  Ne legyenek kétségeink, hamarosan felbukkan a hivatalos elbocsájtó szép üzenet is, ami a szokásos semmitmondó PR cukormázban küldi majd a fiút az apja után.

Mazepin nem katona, nem háborús bűnös, nem áll ki a vérengzés mellett (sőt…) – egyetlen bűne, hogy orosz. Nem tudjuk, hogy mi jöhet még, de ennél gyomorforgatóbb eljárást, és a sport szellemiségének ilyen fokú lábbal tiprását még soha nem láttunk.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

3 thoughts on “SAJTÓ – A Haas kirúgta Nikita Mazepint

  1. Júlia Viski says:

    Iszonyú ami itt történik és még azt mondják, hogy faji megkülömböztetés , bőrszin …… már nem számít+ DE IGEN! Miért kel bűntetni egy nem normálisért? Mazepint sajnálom, ez egy érvágás számára!!

  2. Csorba-Fenyvesi Klaudia says:

    Hihetetlen és gyomorforgató, semmi köze Mazepinnek az egész helyzethez, ezt hogyan tehetik meg? Mi köze a Formula-1-nek az orosz-ukrán háborúboz? Van ennél még lejjebb?

  3. Cseke Károly says:

    Ez úton is bebizonyosodik az aljas amerilkai politika. Ők sem különbek putyinnál. Ártatlan embereket tesznek tönkre. Mit tehet a szerencsétlen arról, hogy orosz származású?! Elvakúlt aljas politika!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel