FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Spanyol Nagydíj: EZÉRT térdelt le Nikita Mazepin!

Az orosz versenyzőktől eleve nagyon távol esik ez a gesztus, elég csak Vitalij Petrov tavalyi, Orosz Nagydíj előtti nyilatkozatára gondolni. Petrov akkor azt mondta, hogy egy magafajta férfi csak a kedvese és isten színe előtt hajlandó térdre ereszkedni.

Egészen eddig kellett várni arra, hogy a rendkívül megosztó térdelgetésre valaki egy érthető okot találjon – ez pedig a sokat bírált és szeretve gyűlölt Nikita Mazepin nevéhez köthető. A Spanyol Nagydíj hétvégéjén ünnepelte a világ a második világháború befejezését, a Haas F1 Team pilótája pedig így szerette volna leróni a kegyeletét a nagy honvédő háborúban elesettek előtt:

„Ez a dátum nagyon fontos Oroszországban. Ez a győzelem napja, 1945-ben ezen a napon kapitulált Németország, és hirdették ki a hazámban, hogy véget ért a második világháború. Ez számomra is egy fontos dátum, mert a nagyszüleim is részt vettek a harcokban. De talán az egész nemzet számára a leglényegesebb ünnep ez, fontosabb még az újesztendőnél is! A futam előtt mindannyiuk tiszteletére döntöttem el azt, hogy letérdelek. 76 éve nagyon sokan adták az életüket és a vérüket a szabadságért, erre emlékeztem.” – mondta el a szimpatikus húzás miértjét Mazepin, aki a sisakfestésével is tisztelgett a honfitársak előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nikita Mazepin (@nikita_mazepin) által megosztott bejegyzés

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.