Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

SZOKATLAN, de ezt is megértük: Dicsérik Nikita Mazepint!

A hétvége kezdete előtt sokat gúnyolódtak rajta, de a Monacói Nagydíj első két szabadedzésén meglepően erős formát mutatva kétszer is Mick Schumacher előtt tudott végezni az orosz.

A mezőny Monacóba érkezésének idején valósággal elárasztották az internetet különböző Mazepint degradáló mémek. Sajnos jellemző a szurkolói kultúrára, hogy az emberek nem csak rajongani, de utálni is imádnak, Nikita Mazepin viselkedése és teljesítménye pedig remek alternatívát szolgáltatott erre. Eddig…

„Az eredmény végső soron számunkra is meglepő, de ő is tanul, és így fejlődik is. Ez az ötödik versenye a Forma-1-ben, és kezd ráérezni a ritmusára, valamint hozzászokni a légkörhöz. Magam sem tudom, hol találta azt a tempót, amit csütörtökön láttunk tőle, de a debütálása óta most van a legjobb passzban. A Spanyol Nagydíjon sokat tanult, legfőképpen a gumikról és azok kezeléséről. Az ottani kemény keverékek visszavetették őt, és nagyon bizonytalan volt, nehezen jött újból lendületbe. Sokan és sokat bírálták őt, de már az első futamtól kezdve kemény és jó munkát végez, és semmi olyat nem tett, amivel rászolgált volna arra a negatív cunamira, ami körülveszi őt. Minden egyes megtett körével javul, még sokat kell tapasztalnia, de jó úton halad. Ha össze tud majd rakni egy tiszta kört a Monacói Nagydíj kvalifikációján, akkor akár meglepetést is szerezhet!” – mondta el Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

Meglepetést várnak a Haas másik versenyzőjétől is, erről minap Ralf Schumacher beszélt, de Mazepinnel kapcsolatban is tett egy érdekes megjegyzést:

„Rosszul indította az F1-es pályafutását, és ez mentálisan kicsit visszavetette őt. Nikita valójában egy remek pilóta, ezt az F2-ben bizonyította már, most pedig azért dolgoznak, hogy ezt a Formula-1-ben is bebizonyítsa.”

Mit gondoltok, ha a szezon legnehezebb versenyhétvégéjén Mazepinnek sikerül felülmúlni Mick Schumachert, megváltozik majd a megítélése?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel