FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Pierre Gasly: „Kicsit megsajnáltam Lewist…”

Mindezt a Monacói Nagydíjon láttak után ejtette el az Alpha tauri francia pilótája, és nem is viccből gondolta. Megvolt rá minden oka, egy teljes versenytávon át szenvedett mögötte a brit.

Már az időmérő edzés sem alakult jól a hétszeres világbajnoknak, hiszen csak a hetedik helyről rajtolhatott. A versenyen hiába hullott az ölébe két pozíció is, elrontott boxutcai stratégiája miatt nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Gasly jó ellenfél módjára nem is késlekedett egy kicsit beleállni nagynevű riválisába…:

„Mikor megláttam, hogy előttünk áll ki kerékcserére, meg is lepődtem, mert ez a húzás már ötlet szintjén is rossznak bizonyult. Mikor visszajött, végig láttam őt a tükrömben, és az igazat megvallva sajnáltam. A teljes versenytávra beragadt mögém, és képtelen volt megelőzni, lehetősége sem nyílt rá. Ezt persze mi cseppet sem bántuk, hiszen jó sok pontot zsebeltünk be, és újra jó eredményt tettünk le az asztalra. A kulcs az időmérő edzés volt, ezért erre tettünk fel mindent, és bejöttek a számításaink. Minden egyes gyorskörben odapakoltam mindent, és a Q3-ban sikerült is megfutni a saját legjobbam. Az autó egész hétvégén remekül ment, ezért számítottam rá, hogy jó eredményt fogunk elérni. Összességében csinálhattunk volna jobban pár dolgot, de a helyezésünkkel, és azzal, hogy Lewist végig kontrolláltan magunk mögött tudtuk tartani, elégedettek lehetünk!” – fricskázta meg kicsit Lewis Hamiltont Pierre Gasly.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPBImages

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.