FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Pierre Gasly: „Már megállnám a helyem Verstappennel szemben!”

Gasly üstökösként robbant be a Forma-1ben a Toro Rossónál, és senki sem csodálkozott azon, amikor az anyacsapat Red Bull Racing előléptette őt. Azon már annál inkább, hogy csapattársa simán felfalta őt (is)…

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és bizony Gasly megmutatta, hogy az azóta Alpha Tauri néven megújuló csapatának autójában időnként még a jóval erősebb Red Bull-t is képes felülmúlni. 2019-ben dobogóra állhatott, idén pedig egy közepesnek mondható autóval is futamot tudott nyerni, és rendkívüli teljesítményt nyújtott. Nem csoda hát, ha szeretne visszaülni a vb-esélyes Red Bull volánja mögé:

„Amikor megkaptam a lehetőséget a Red Bullnál, még csak a második évemre készültem az F1-ben, de mostanra sok dolog megváltozott. Az igazat megvallva, sokkal érettebb lettem, és jobb versenyzővé váltam. Ezt az utat szeretném folytatni 2021-ben is, majd utána egyre és egyre tovább! Az eltelt időkben megtanultam a csapattal dolgozni, képes lettem a legjobbat nyújtani magamból, és a körülöttem dolgozókból. Jobban kezelem a versenyhelyzetet, többet ki tudok hozni magamból.

„Már azt gondolom, hogy egyforma autóban meglenne az esélyem a helytállásra, és Max legyőzésére. Idén bizonyítottam, hogy ha arra alkalmas technikát kapok, akkor versenyképes vagyok. Most nincs más hátra, mint teljes gőzzel előre: továbbra is küzdeni fogok, hogy megkapjam az esélyt! Azért vagyok a Formula-1-ben, hogy világbajnokságot nyerjek, ezért dolgozom minden egyes nap.” – fejtette ki érzéseit a fiatal francia futamgyőztes.

Mi nagyon megnéznénk egy Verstappen-Gasly csata második felvonását…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük