F1 teszt, Barcelona: Kubica maradt az élen

Talán nem is felejtett el vezetni az „öreg”, fogalmazódhat meg a gondolat a keddi tesztnap után – joggal – az olvasókban. Való igaz, a hazai szurkolók körében is rengeteg kritika érte a lengyelt, aki a mai teljesítményével adott csattanós választ a kétkedőknek: a délelőtti etapban futott referenciakörénél senki nem tudott gyorsabbat letenni az aszfaltra.

A délelőtti etapban Lewis Hamilton és Sebastian Vettel váltogatta egymást az élen, csak Lance Stroll pink Mercedese tudott időnként bezavarni. Az ebédszünet előtt harminc perccel Robert Kubica a leglágyabb keverékekre váltott, és egy remek kört produkálva már ő volt a leggyorsabb. Ahogy azt már a délután folyamán is írtuk, az időmérős szimuláció ide, kevés üzemanyag oda, valaki nem nyer „mákból” Forma-1-es tesztet.

A megtett körök tekintetében viszont ma sem mutat változást a tabella: a Mercedes végzett az élen, a németek 179 kört teljesítettek, mögöttük a Ferrari 164-el, a Red Bull pedig 113-al zárt. A Ferrari háza tájáról olyan információkat hallani, hogy csak az utolsó tesztnapon hajlandók felfedni a valós teljesítményüket. Sebastian Vettel szerint a kanyarokban jobb lett az SF1000-es, mint az elődje, ugyanakkor az egyenesekben időt vesztenek. Hamarosan minden kiderül. Legalábbis reményeink szerint.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel