F1 teszt, Barcelona: Robert Kubica az élen

Barcelónában mától ismét Forma-1-es autóktól hangos a pálya, elkezdődött a második teszthét, aminek az első délelőttje hellyel-közzel hasonló képet mutat, mint amit az előző gyakorlásokon láttunk.

A teszt első érdekessége a Pirelli által fejlesztett „zandvoorti abroncs” volt, melyet a Holland Nagydíj Indy – kanyarjaira fejlesztettek. Ez csupán első tengelyekre és kísérleti jelleggel legyártott gumi, amelyet Lewis Hamilton és Sebastian Vettel próbált ki. Más érdekességeket is fel lehetett fedezni, a Williams új első szárnyat, a Ferrari pedig különleges hátsót vetett be. A két világbajnok az első órákban egymást váltogatta az időtáblázat elején, játékukba csak Lance Stroll zavart be, a Racing Point most is kompetensnek mutatkozott.

Néhány piros zászló is tarkította a délelőtti etapot, Vettel megforgásával jelentős mennyiségű kavicsot vitt fel a pályára, így tíz percet állt a körözés. Közben mindkét Honda motoros csapatnál nagy csend uralkodott, néhány kör megtétele után elparavánozva dolgoztak a boxban, ami az idei évtől már szabályszegésnek számít. Közben a Williamses Nicolas Latifi egész versenyképes időket autózott, mikor is megállt alatta a versenygépe, és újabb, hosszú pauza következett.

Az újraindítással együtt a Red Bull Racing és az Alpha Tauri is elkezdte gyűjtögetni a köröket, így Alexander Albon valamint Pierre Gasly révén feljöttek az első háromba. A délelőttöt azonban – kisebb meglepetésre – Kubica húzta be, ami a könnyebb autót és az eltérő gumikat leszámítva is szép teljesítmény.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel