F1 teszt, Barcelona: Robert Kubica az élen

Barcelónában mától ismét Forma-1-es autóktól hangos a pálya, elkezdődött a második teszthét, aminek az első délelőttje hellyel-közzel hasonló képet mutat, mint amit az előző gyakorlásokon láttunk.

A teszt első érdekessége a Pirelli által fejlesztett „zandvoorti abroncs” volt, melyet a Holland Nagydíj Indy – kanyarjaira fejlesztettek. Ez csupán első tengelyekre és kísérleti jelleggel legyártott gumi, amelyet Lewis Hamilton és Sebastian Vettel próbált ki. Más érdekességeket is fel lehetett fedezni, a Williams új első szárnyat, a Ferrari pedig különleges hátsót vetett be. A két világbajnok az első órákban egymást váltogatta az időtáblázat elején, játékukba csak Lance Stroll zavart be, a Racing Point most is kompetensnek mutatkozott.

Néhány piros zászló is tarkította a délelőtti etapot, Vettel megforgásával jelentős mennyiségű kavicsot vitt fel a pályára, így tíz percet állt a körözés. Közben mindkét Honda motoros csapatnál nagy csend uralkodott, néhány kör megtétele után elparavánozva dolgoztak a boxban, ami az idei évtől már szabályszegésnek számít. Közben a Williamses Nicolas Latifi egész versenyképes időket autózott, mikor is megállt alatta a versenygépe, és újabb, hosszú pauza következett.

Az újraindítással együtt a Red Bull Racing és az Alpha Tauri is elkezdte gyűjtögetni a köröket, így Alexander Albon valamint Pierre Gasly révén feljöttek az első háromba. A délelőttöt azonban – kisebb meglepetésre – Kubica húzta be, ami a könnyebb autót és az eltérő gumikat leszámítva is szép teljesítmény.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel