Egy jelenség MARGÓJÁRA: Romain Grosjean védelmében

Nagyon érdekes fából faragták a magyar szurkolókat. Emlékszem, 2018-ban, amikor a Netflix megalkotta és piacra dobta a Drive to Survive névre hallgató sorozatát, (melynek több részében is a Haas pilótapárosa állt a középpontban) milyen sokan szimpatizáltak a franciával. Most meg…

Mára már minden kommentmezőben fikázódó fotelszakértő jobb sportolóvá avanzsált, mint a számos dobogós helyezésével néhány kollégájánál (is) jóval többet elérő versenyző. Agyrém elképesztő az a magabiztosság, amivel egyesek bármilyen releváns gyakorlati autósport tapasztalat híján előhozakodnak, és MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN véleményt „alkotnak”.

Számomra ennél is érthetetlenebb, hogy egyesekből honnan fakad az elemi gyűlölet akkor, amikor másokkal (nálunk és mindenhol máshol is) veszekednek és kommentekben mocskolódnak. Azt az elfogultságot is furcsállom, amikor pl. Sebastian Vettel vét gyermeteg hibákat, de számára mindig talál mentséget a közvélemény, hasonló esetben viszont Grosjeanra (nevezzük akár Maldonadónak, vagy Hamiltonnak, mindegy is, ez egy jelenség) csak a pokol vár. Na meg a komment szekció.

Jó tudom, Vettel egy négyszeres világbajnok, így evidens (??) a más bánásmód. Ugyanakkor nem kellene elfelejteni azt, hogy egy Formula-1-es karrier sokkal inkább szól a pénzről, a kapcsolatokról és a menedzsmentről, mint a puszta tehetségről és a nyers tempóról. Iszonyúan dühít, amikor olyan valaki, aki Forma-1 szimpatizánsnak vallja magát, ezeket a nyilvánvalóan sorsdöntő tényezőket kihagyja a számításból. És egy semmitmondó vicces jelet odaböffentve értékeli és véleményezi profi sportolók karrierét (na meg közvetve saját magát is).

Beszélgetni és „boxolni” lehet, sőt kell is, de egyikünk sem őrzött disznót ezekkel a srácokkal, így akár Vettelről, akár Grosjeanról van szó, MINDENKINEK kijár a tisztelet. Ugyanez vonatkozik a hozzászólókra!

Az én memóriám nem három napig tart, ezért még jól emlékszem arra, hogy a 2012-2013-as szezonokban mire is volt képes a Lotus volánja mögött Romain Grosjean. Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy ha a már említett Sebastian Vettel valamilyen okból kifolyólag nem azoknál az istállóknál szerepelt volna a karriere során, ahol, meddig is jutott volna el. És fordítva.

Biztos, hogy lenne négy világbajnoki címe? Vagy netán őt szidná Grosjean helyett minden magas tudású gyűlölködő? A kérdés költői volt.

Kedves Fans Brands követők és olvasók, ezúton köszönjük nektek, hogy ti valódi sportszerető és értő közösségként messzire kerülitek a fentebb már vázolt kocsmai attitűdöt, és továbbra is felelősen alkottok véleményt.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel