FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Romain Grosjean: „A balesetem elhallgattatta a gyűlölködőket”

Nincs ember, aki ne emlékezne a francia versenyző óriási becsapódására, majd a hihetetlen megmenekülésére. Annál szomorúbb viszont, hogy ez a kis híján halálos intermezzo kellett ahhoz, hogy a pilóta karrierje más megvilágításba kerüljön.

Ami még ennél is elkeserítőbb tény, hogy számos további olyan sportágbeli szereplő van, aki valamiért becsípődött a szurkolóknál. Ha ezek az emberek terítékre kerülnek, szinte nincs is olyan Forma-1-el foglalkozó portál, amelynek a kommentmezőit ne lepnék el az értékelhetetlen „hozzászólások”… Ezt Grosjeannak is volt “szerencséje” hosszú időn keresztül testközelből megélni. Ezek a dolgok csak azért történhetnek meg, mert sajnos akadnak olyan magukat fanatikusnak nevező emberek, akik egyszerűen nem értik a sportágat, és sokkal jobban tennék, ha inkább valamelyik focipálya dühöngő csőcseléke felé orientálódnának.

„Ez a baleset megreformálta az életemet, a mindennapjaimat. Ma már nem tudok elvegyülni egy boltban, hogy vásároljak, mert az emberek rögtön körül állnak. Amíg a pályán voltam, sokan csak bíráltak, néha jogosan, néha jogtalanul, most meg hirtelen megnőtt a követőim száma is közel másfél millióra. Már a gyűlölködők sem utálnak annyira, és nem beszélnek rólam úgy, mint régebben.” – írta körül Grosjean a kiábrándító tényt, miszerint az őt megillető minimális tiszteletért kishíján az életét kellett adnia. A versenyző szerint már mindenki úgy kezeli őt, mint egy tökös superman-t, aki halált megvető bátorosággal tépte ki magát a lángoló roncsok martalékából, pedig ez egy protokoll, amelyet minden versenyző ismer, és elsajátít, mielőtt autóba ül.

“Nem áll mögöttem makulátlan karrier, ez vegytiszta. Sok hülyeséget csináltam, gyakran vállaltam kívülről kockázatosnak tűnő dolgokat, de mindezt csak a versenyzés és a küzdelem jegyében tettem. Nekem sosem volt olyan gyors autóm, mint a Mercedes, így minden lehetőséget muszáj volt kihasználnom… Majdnem az életemmel fizettem azért, mert a 19. helyről a 16.-ra akartam odakerülni. Azok, akik engem, vagy bennünket bírálnak, egyszerűen nem fogják fel ép ésszel, hogy minden pillanatban vásárra visszük a bőrünket.”

Nos, ezzel maximálisan egyetértünk: mindannyian hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, és a biztonság kényelmes illúziójából szemlélni a versenyeket. Ezek után kéretik ennek szellemében használni azt a nevető (gúnyolódó??) fejeket a Facebookon…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük