FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Romain Grosjean: Hamilton sosem szerzett volna pontot egy Haas-al!

A francia épp most jelentette be, hogy jövőre az amerikai formaautós szériában, az IndyCarban fog versenyezni – de azért búcsúzóul jó kis vitaindítót hagyott itt nekünk.

A tavaly hatalmasat balesetező, és csodával határos módon megmenekülő Grosjean immár teher nélkül beszélhetett néhány versenyzőtársáról:

„Meggyőződésem, hogy Lewis Hamiltonnak semmi esélye nem lett volna a tavalyi Haas-ban. Pontot sem szerzett volna vele! A mi sportunkban legfontosabb dolog az autó, ezért nagyon nehéz dolog a versenyzőket egymáshoz hasonlítgatni. Nagyon csalóka képet fest az évvégi tabella a versenyzők képességeit illetően.

Ott van például Charles Leclerc esete, aki szerintem elképesztő szezont teljesített, de mivel az autó kevés volt alatta, ez nyilvánvalóan nem tűnt fel másnak, csak nekünk, versenyzőknek, és a szakmában dolgozóknak. De nála is szemléletesebb példa erre az egészre George Russell esete: ő bebizonyította, hogy semmi sem számít, ha nyerő technikát kapsz a feneked alá. Csak a technika jelenti a különbséget…

Ezt Sergio Perez is be fogja bizonyítani, akivel anno rengeteget csatáztunk a középmezőnyben. Nagyon örülök neki, hogy végre megkapta az őt megillető esélyt, és hiszem, hogy remekül fog teljesíteni az új istállójánál. Másodjára állhat fel egy topcsapat kötelékében, de ez most teljesen más lesz, mint anno a McLarennél. Sergio most már készen áll arra, hogy az asztalra csapjon. Sokkal komplexebb és rutinosabb, mint valaha!” – nyilatkozta üdítő sorait a Haas ex pilótája. Csak azt sajnáljuk, hogy Max Verstappenről nem mondott semmit…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.