FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Romain Grosjean: „Már látom, miért ilyen jó a Mercedes!”

A francia versenyző Forma-1-es pályafutása szerencsés, de szomorú véget ért. Ezt látva és tudva a nyolcszoros konstruktőri világbajnok „mentőövet” dobott a vitathatatlanul szimpatikus Grosjeannak, hogy világbajnok autójukat tesztelve, méltón búcsúzhasson el az F1-től.

A Haas F1 Team egykori pilótája már tiszteletét is tette a Mercedes főhadiszállásán, és ha már ott járt, gyorsan le is vonta a konzekvenciát a németek verhetetlenségét illetően:

„Most, hogy láttam, már kezdem megérteni azt, miért tudtak ilyen sikeresek lenni. Sokan mondták a szezon előtt, hogy most majd a Red Bull Racing lesz a nyeregben, de eltelt néhány verseny, és már nyoma sincs ennek a magabiztosságnak, mert a Mercedes van előnyben. Talán idén nem az ő autójuk a leggyorsabb a mezőnyben, de a csapat erősségét mutatja, hogy így is vezetik a világbajnokságot. Mindig találnak valami megoldást, amivel versenyben lehetnek, és ezt a szemléletet egyből érezni lehet, amikor belépsz a gyárba. Az igazi különbség a többi csapathoz képest a vezetőség szemléletmódja: mindent a lehető legaprólékosabban kiértékelnek, megvitatnak, majd megtalálják a megoldást, hogy elérjék a céljukat.

Ehhez hozzájön az elképesztő infrastruktúra, a létesítmények, és az emberek, akik ezt az egészet működtetik. Ők jelentik a különbséget a többi csapathoz és az ellenfelekhez képest.” – ez utóbbit hamarosan majd a Francia Nagydíjon maga Romain Grosjean is átélheti.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.