FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Daimler már célba is vette Vettelt?

A sajtóhírek legalábbis erről szólnak. Úgy hírlik, hogy a Mercedes anyavállalata mentőövet dobna a német világbajnoknak, és még csak az sem hatná meg őket, mit gondol erről a világbajnok F1-es csapatuk keménymagja.

Az elmúlt napokban történt események nem sok jövőt jósoltak Sebastian Vettelnek, de most fordulhat a kocka. Úgy néz ki, eredményre vezethet Vettel mindent vagy semmit játéka, vagyis sikerülhet világbajnokságra esélyes üléshez jutni a visszavonulással szemben. Való igaz, a sok bezáruló kapu után, hogy sem Lewis Hamilton, sem Valtteri Bottas nem szerződött még 2021-re – és ez lehet a nagy esély.

Egy bennfentes újságíró szerint a reménykedés nem alaptalan: a Mercedes Formula-1-es csapatát birtokló Daimler cégcsoport feltett szándéka megszerezni a Ferrari versenyzőjét. Giuliano Duchessa minderről egy Twitter posztban számolt be: „A Daimler emberei kőkeményen dolgoznak azon, hogy Vettelt megszerezzék maguknak. Toto Wolff egyelőre várakozó állásponton van, Lewis Hamilton pedig érthető módon inkább Bottas megtartása mellett érvel.” – írta a publicista.

Mindennek további vetületei is vannak: elképzelhető, hogy Vettel szerződtetésének belengetése csupán Hamilton és Bottas alkupozícióját hivatott gyengíteni? Az is egy opció lehet, hogy egy német pilóta egy német istállónál óriási PR és reklámértékkel bír(na), és ezt mérlegeli most a Daimler.

Ami viszont további (költői) kérdéseket vet fel, hogy a már Charles Leclerc mellett is nehézkesen boldoguló Vettel mihez kezdene a minden hájjal megkent, piszkosul gyors és magabiztos, csapatának és a konzorciumnak minden bizalmát élvező hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal…

Valami azt súgja, hogy sok érdekes pillanatot fog még okozni nekünk a pilótapiac idei mozgása, és akkor a 2020-as szezonról még nem is beszéltünk.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images