Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Aston Martin technikai igazgató: Nálunk újból TÜNDÖKÖLNI FOG Sebastian Vettel!

Andrew Green, a csapat technikai vezetője is tisztában van azzal, hogy 2020 nem éppen a legjobb esztendő Vettel pályafutásában. Ugyanakkor azt gondolja, nem csupán Vettel érkezése lesz rájuk jó hatással, de ők is a legjobbat hozzák majd ki a németből.

A Racing Point alakuló jogutódjánál nem aggódnak azért, mert a négyszeres világbajnoknak idén (is) nehezen megy, és rendszeresen kikap a jóval fiatalabb csapattársától. Nincs mit ezen csodálkozni egy olyan istállónál, ahol valakit már a szezon kezdete előtt minden döntésből kizárnak…

„Tudjuk jól, hogy fejben most nem igazán van topon, sőt, talán egy kicsit meg is kopott a varázsa… Viszont mi vagyunk, mi lehetünk a gyógyír arra, ha rehabilitálni kell egy versenyzőt. Meg fogjuk találni azt az egyensúlyt, ahol ő jól fogja magát érezni, és őszintén hiszem, hogy ettől majd magára talál.

Nálunk a pilóta az első, a legfontosabb eleme a gépezetnek, hiszen ők ülnek az autóban, és ők adják a visszajelzéseket. Sokat dolgozunk azon, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot alakítsunk ki a versenyzőinkkel, hogy minél jobban megértsük őket. Nagyon erős munkakapcsolat, és kötelék jellemzi a hozzáállásunkat, ez segíti azt, hogy otthonosan érezzék magukat, és maximálisan megbízzanak bennünk. Nálunk nincsenek belharcok, és egymásra mutogatás, így a versenyzőknek csak azzal kell foglalkozni, ami a munkájuk: a versenyzéssel.” – nyilatkozott optimistán Green.

Azért az itt elhangzottakról szívesen meghallgatnánk Sergio Perezt is….

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1 Lead

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük