FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Az Aston Martin nem hagyja magára Sebastian Vettelt!

A német világbajnoknak nem sikerült a legjobban a bemutatkozás Lawrence Stroll csapatánál. Míg Lance Stroll az egész hétvége alatt jó formát mutatott, Q3-ba került és a futamon pontot is szerzett, addig Vettel jobbára a saját démonaival harcolt.

Seabstian Vettel életében valószínűleg volt már erősebbre sikeredett szezonnyitány is: A Bahreini Nagydíj időmérő edzésén csak a 18. helyre kvalifikált, az utolsó gyorskörén sárga zászlóba rohant, majd megbüntették, így csak az utolsó helyről indulhatott. A futam sem alakult sokkal jobban, Vettelnek a Ferraris időket megidézve „sikerült” kiforgatnia Esteban Ocont, és végül csak a 15. helyen ért célt. Nem is felejtették el megkérdezni Otmar Szafnauert arról, hogy szerinte minden rendbe van-e Sebastian Vettel háza táján…

„Nagyon korai lenne temetni Sebet. Egyetlen futamon vagyunk túl, kevés az adatunk, amelyet használni tudunk. Nyilván nem ez volt a legjobb versenye, de az utolsó helyről indulva így is képes volt feljebb jönni. Jól érzi magát a volán mögött, nem sokkal maradt el Lancetől, szóval én bizakodó vagyok. Azért természetesen le fogunk ülni, és kiértékeljük a konzekvenciákat.

Az autó merőben más, teljesen eltér attól, mint amihez az előző időkben hozzászokott. Nagyon sok területen más, beszélhetünk a hajtásláncról, a viselkedéséről, vagy bármiről, és ráadásul még nagyon korán van mérleget vonni. Azt már csak kiegészítésképpen teszem hozzá, hogy a teszten neki jutottak a problémák, csak kevés kört tudott megtenni, szóval kicsit sem ideális helyzetből indult neki 2021-nek. De én hiszek benne, ahogy mindenki más is az Aston Martinnál.” – mondta el az istálló első embere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.