Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Barcelona: Sebastian Vettel az élen

Ma felpörögtek az események Barcelonában, ahol a csütörtöki tesztnap délelőtti etapja vizes betonon kezdődött. A Ferraris Sebastian Vettel futott referenciakört.

A csapatok esőgumikon kezdték a gyakorlást, majd rövidesen, egy órán belül elkezdett száradni az aszfalt. Érkeztek a jobbnál jobb köridők, de versenyzői hibák is akadtak jócskán, láthattunk pár megpördülést. Max Verstappen kétszer dobta el a Red Bullt, egy ízben be is temette magát a kavicságyba, így menteni kellett. Valtteri Bottas, Sebastian Vettel és Antonio Giovinazzi sem akart mögötte nagyon „lemaradni”, ők mindannyian szintén hasonlóképp jártak, az olasz még meg is törte az Alfa Romeót. Az eredmény három piros zászlós fázis lett.

Hibája ellenére Sebastian Vettel zárt az élen, méghozzá a hét eddigi legerősebb köridejével: a német 1:16.841-et repesztett, megelőzve Lance Strollt, és a Williamses Nicolas Latifit. Megtett körök tekintetében már nem annyira rózsás a helyzet, a délelőtt folyamán mindenki 50 karika alatt maradt, ami kicsit szokatlan ebben a tesztidőszakban. A maga 49 egységével ezt a rangsort is Vettel vitte.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: James Moy