Bernie Ecclestone: „Vettel felejtse el a Mercedest és tartson szünetet”


Mondhatnánk, az öreg már megint megmondta. És tényleg, Ecclestone újfent megszólalt Sebastian Vettel viharos ügyében, véleményén a volt csapattárs, Mark Webber is osztozik.

A sztorit színesíti, hogy nemrégiben még épp Bernie ajánlotta Vettelnek, próbálja meg magát helyzetbe hozni a Mercedesnél. A bajorok azóta már minden fronton lekommunikálták, hogy nagyon tisztelik Sebastian Vettelt, nem mondanak neki (egyből) nemet, de számukra a meglévő pilótapárosuk a prioritás. Ezt erősíti Valtteri Bottas elszólása is, a finn nemrégiben elmondta, hogy a csapatnál már eldöntött tény, hogy Vettel nem lesz a pilótájuk. Ecclestone ezután visszakozott, és már nem tanácsolja barátjának a hamis illúziók kergetését:

„Értelmetlenné vált a Mercedeses álmot kergetnie. Toto Wolffnak már egészen biztosan megvannak a tervei a jövőt illetően, ott van nekik a tapasztalt Bottas, na meg a fiatal titán, saját nevelésű George Russell. Miért is akarnák így Sebet leigazolni? Az ő helyzetében a legjobb az lenne, ha 2021-et kihagyná, és egy év múlva feltöltődve, mentálisan megerősödve térne vissza. Nagyon fiatal még, simán megteheti!”

Ahogy azt korábban már mi is fejtegettük, Vettel egy erős szezonnal felhívhatja magára a kérők figyelmét, és eloszlathatná az elmúlt időkben vele kapcsolatban felmerült kétségeket. Bernie Ecclestone szerint ez nem lesz egyszerű mutatvány:

„A Scuderia nem tűnik egyenrangúnak, a Mercedessel, a németek mellett a Red Bull lesz a favorit. De ha a vörös autó lenne a legjobb, akkor sem lenne semmi ráció abban, hogy a csapat a távozó Vettelt támogassa a jövőt jelentő versenyzőjükkel szemben.” – fogalmazott kíméletlenül az F1-es ex vezér.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: FormulaSpy


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel