BRÉKING: Sebastian Vettel VISSZAVONUL

Már egy ideje érezhető volt, hogy már nem ugyanazt a négyszeres világbajnok versenyzőt látjuk a pályán, mint aki a Red Bull Racing kormánya mögött letarolta az F1 mezőnyét. Egyre inkább közelgett a nap, mikor Vettel egyszer csak hátat fordít a sportágnak, ma pedig azt is megtudtuk, hogy mikor.

A nap már eleve szenzációval kezdődött, hiszen utolsóként a pilóták közül Sebastian Vettel is beadta a derekát, és regisztrált az Instagramra. A néhány óra alatt már több százezresre duzzadó oldal aztán az első postjával egyből durva pofont adott a rajongóknak:

„Nagyon nehéz döntésen vagyok túl, rengeteget őrlődtem rajta. Az év végén visszavonulok. Akkor ráérek majd azon gondolkodni, mihez is kezdjek a továbbiakban, de az egyértelmű, hogy jóval több időt szeretnék a családommal és az apasággal tölteni. De ma még ne az elköszönéssel foglalkozzunk! Helyette szeretnék inkább köszönetet mondani annak a rengeteg embernek, akik támogattak a karrierem során. Továbbá köszönöm a rajongóknak, akik a feltétlen szeretetükkel életben tartják, mozgatják ezt a csodálatos sportágat!

Hálás vagyok, mert az elmúlt tizenöt évben fantasztikus emberekkel dolgozhattam együtt, és szenzációs pilóták ellen küzdhettem a pályán. Annyian vannak ők, hogy lehetetlen lenne mindenkinek név szerint köszönetet mondani… Az utolsó években az Aston Martin csapatánál versenyeztem és versenyzek még az esztendő végéig. Bár az eredményeink nem úgy alakultak, ahogy azt elterveztük, remélem, hogy hozzá tudtam őket segíteni ahhoz, hogy egy napon majd a győzelem útjára lépjenek. Ehhez minden szükséges infrastruktúrával rendelkeznek. Nekik is csak egyvalamit szeretnék mondani: köszönöm!” – nyilatkozta a Formula-1 egyik legeredményesebb versenyzője.

Vettel kiválása komoly pilótakeringőt indíthat el, mi őszintén reméljük, hogy ami most a fanatikusoknak és az Aston Martin szurkolóknak bánat, az egy fiatal tehetségnek nagy lehetőség lesz hamarosan.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel