BRÉKING: Sebastian Vettel VISSZAVONUL

Már egy ideje érezhető volt, hogy már nem ugyanazt a négyszeres világbajnok versenyzőt látjuk a pályán, mint aki a Red Bull Racing kormánya mögött letarolta az F1 mezőnyét. Egyre inkább közelgett a nap, mikor Vettel egyszer csak hátat fordít a sportágnak, ma pedig azt is megtudtuk, hogy mikor.

A nap már eleve szenzációval kezdődött, hiszen utolsóként a pilóták közül Sebastian Vettel is beadta a derekát, és regisztrált az Instagramra. A néhány óra alatt már több százezresre duzzadó oldal aztán az első postjával egyből durva pofont adott a rajongóknak:

„Nagyon nehéz döntésen vagyok túl, rengeteget őrlődtem rajta. Az év végén visszavonulok. Akkor ráérek majd azon gondolkodni, mihez is kezdjek a továbbiakban, de az egyértelmű, hogy jóval több időt szeretnék a családommal és az apasággal tölteni. De ma még ne az elköszönéssel foglalkozzunk! Helyette szeretnék inkább köszönetet mondani annak a rengeteg embernek, akik támogattak a karrierem során. Továbbá köszönöm a rajongóknak, akik a feltétlen szeretetükkel életben tartják, mozgatják ezt a csodálatos sportágat!

Hálás vagyok, mert az elmúlt tizenöt évben fantasztikus emberekkel dolgozhattam együtt, és szenzációs pilóták ellen küzdhettem a pályán. Annyian vannak ők, hogy lehetetlen lenne mindenkinek név szerint köszönetet mondani… Az utolsó években az Aston Martin csapatánál versenyeztem és versenyzek még az esztendő végéig. Bár az eredményeink nem úgy alakultak, ahogy azt elterveztük, remélem, hogy hozzá tudtam őket segíteni ahhoz, hogy egy napon majd a győzelem útjára lépjenek. Ehhez minden szükséges infrastruktúrával rendelkeznek. Nekik is csak egyvalamit szeretnék mondani: köszönöm!” – nyilatkozta a Formula-1 egyik legeredményesebb versenyzője.

Vettel kiválása komoly pilótakeringőt indíthat el, mi őszintén reméljük, hogy ami most a fanatikusoknak és az Aston Martin szurkolóknak bánat, az egy fiatal tehetségnek nagy lehetőség lesz hamarosan.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel