BRÉKING: Vettel visszautasította a Ferrarit!

Mint az ismeretes, idén lejár Sebastian Vettel szerződése a Scuderiánál. Tapogatózó tárgyalások már eddig is voltak, amelyeken a csapat jelentősen kevesebb összeget kínált annál, mint amit a német elfogadhatónak tart. Közben a járványhelyzet gazdasági nehézségei miatt még tovább faragták ezt az ajánlatot, amely ráadásul csak egy évre szól.

A maranellóiak továbbra is Vettelt képzelik el az egyik vörös autóban, ami változás, hogy már nem mindenáron. Az eddigi 40 milliós fizetését 12-re nyírbálnák, és ha belegondolunk, hogy az öt tavaly csapaton belül legyőző Charles Leclerc a következő öt évben „csak” 10 milliót kap, akkor már nagyon is érthető az olaszok dilemmája.  

Az anyagiakon kívül egy másik ütközőpont a szerződés időtartama, ugyanis míg Vettel több évre szeretné lekötni magát, addig a Ferrari jól láthatóan kivárásra játszik. Ez nem is csoda, hiszen az esztendő végén számos komoly versenyző elérhetővé válik:

„Az elmúlt időkben rendszerint hároméves szerződéseket kötöttem. Az egyik legtapasztaltabb versenyző vagyok a mezőnyben: nem vagyok öreg, nem töltöttem még ki a korhatárt, így azt hiszem, továbbra is jogos ez az igény.” – nyilatkozta a pilóta.

A 12 milliós ajánlatot a patinás La Gazzetta dello Sport szellőztette meg, és az egy éves intervallumról is az elsők között értesültek. A lap szerint a minimum két szezonra szerződni kívánó Vettel határozottan elutasította ezt az ajánlatot.

Vettel nemleges válasza természetesen nem azt jelenti, hogy nem ő lesz a Ferrari másik pilótája, de a csapatnak már megvannak a tervei arra az eshetőségre, ha nem sikerül kompromisszumra jutni a négyszeres világbajnokkal. Az újság három főesélyest említ: az egyik Daniel Ricciardo, a másik Carlos Sainz, és harmadikként egy kakukktojás is szerepel ebben az elitkörben, aki nem más, mint a Ferrari nevelés Antonio Giovinazzi.

Mindhármuknak 2020-ban jár le a szerződése, és valószínűleg egyikük sem zárkózna el a kínálkozó lehetőségtől, ha megcsörrenne a telefonja, a vonal végén a Ferrari első emberével.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderiafans

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel