Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Vettel visszautasította a Ferrarit!

Mint az ismeretes, idén lejár Sebastian Vettel szerződése a Scuderiánál. Tapogatózó tárgyalások már eddig is voltak, amelyeken a csapat jelentősen kevesebb összeget kínált annál, mint amit a német elfogadhatónak tart. Közben a járványhelyzet gazdasági nehézségei miatt még tovább faragták ezt az ajánlatot, amely ráadásul csak egy évre szól.

A maranellóiak továbbra is Vettelt képzelik el az egyik vörös autóban, ami változás, hogy már nem mindenáron. Az eddigi 40 milliós fizetését 12-re nyírbálnák, és ha belegondolunk, hogy az öt tavaly csapaton belül legyőző Charles Leclerc a következő öt évben „csak” 10 milliót kap, akkor már nagyon is érthető az olaszok dilemmája.  

Az anyagiakon kívül egy másik ütközőpont a szerződés időtartama, ugyanis míg Vettel több évre szeretné lekötni magát, addig a Ferrari jól láthatóan kivárásra játszik. Ez nem is csoda, hiszen az esztendő végén számos komoly versenyző elérhetővé válik:

„Az elmúlt időkben rendszerint hároméves szerződéseket kötöttem. Az egyik legtapasztaltabb versenyző vagyok a mezőnyben: nem vagyok öreg, nem töltöttem még ki a korhatárt, így azt hiszem, továbbra is jogos ez az igény.” – nyilatkozta a pilóta.

A 12 milliós ajánlatot a patinás La Gazzetta dello Sport szellőztette meg, és az egy éves intervallumról is az elsők között értesültek. A lap szerint a minimum két szezonra szerződni kívánó Vettel határozottan elutasította ezt az ajánlatot.

Vettel nemleges válasza természetesen nem azt jelenti, hogy nem ő lesz a Ferrari másik pilótája, de a csapatnak már megvannak a tervei arra az eshetőségre, ha nem sikerül kompromisszumra jutni a négyszeres világbajnokkal. Az újság három főesélyest említ: az egyik Daniel Ricciardo, a másik Carlos Sainz, és harmadikként egy kakukktojás is szerepel ebben az elitkörben, aki nem más, mint a Ferrari nevelés Antonio Giovinazzi.

Mindhármuknak 2020-ban jár le a szerződése, és valószínűleg egyikük sem zárkózna el a kínálkozó lehetőségtől, ha megcsörrenne a telefonja, a vonal végén a Ferrari első emberével.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderiafans

Will Power: „Sajnálom a pilótákat, a Forma-1 egy vicc!”

Az IndyCar sztárja keményen beleszállt a Formula-1-es világbajnokságba. Szerinte hiába a rengeteg jó képességű versenyző, [...]

Érdekel
Verstappen Alonsóról: „Van valami, amiben Fernando MINDANNYIUNKNÁL JOBB!”

Azt talán még a legelveteműltebb drukkerek is elismerik, hogy a Formula-1 nívós mezőnyén belül a [...]

Érdekel
Az F1 szakértő Hamilton szerint komplexebb versenyző, mint Russell

Peter Windsor F1-es szakíró úgy gondolja, George Russell és Lewis Hamilton között az a nagy [...]

Érdekel
Mercedes: PÁLYÁN Mick Schumacher!

A hétvége végeztével nem mindenki vette még Kanada felé az irányt, hiszen a Scuderia Ferrari [...]

Érdekel
Új program a Magyar Nagydíjon!

„High Speed test” néven sokaknak lehetőségük nyílik majd az orvosi és biztonsági autó gyakorlásait személyesen [...]

Érdekel
Hamilton ÜZENT Verstapennek: „Az a célom, hogy letaszítsalak!”

Lewis Hamiltont olyannyira feltüzelte a hétvégén látott versenyképesség és a Mercedes Spanyol Nagydíjra hozott fejlesztései, [...]

Érdekel