Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Vettelnek mégis van keresnivalója a Red Bullnál

Az elmúlt időkben a Red Bull Racing vezetése számos alkalommal kijelentette, tisztelik Sebastian Vettel munkásságát, és remek kapcsolatot ápolnak vele – de az istállóhoz történő visszatérésének nincs realitása. A nemzetközi szaksajtó szerint nagyon is van.

A csapat stabil háttérrel vágott neki a csúszó szezonnak, Max Verstappen személyében van egy vezérpilótájuk, Alexander Albon a tavalyi remek bemutatkozása után pedig ambiciózus terveket szőtt, és a csapat is sokat vár(t) tőle. Ám, amíg Verstappen helye megkérdőjelezhetetlen a gárdában, bizonyos hangok elkezdtek arról beszélni, hogyha a brit-thai pilóta a kontsants (és jelentős…) hátrányát rövidesen nem kezdi el ledolgozni, akkor az istálló könnyedén leválthatja őt.

Való igaz, a Red Bullnál egy ilyen húzás nem lenne meglepő, elég csak az elmúlt esztendők pilótacseréire gondolni. És itt jön képbe a már említett Sebastian Vettel: most még nehéz elképzelni, hogyan festene egy Vettel Verstappen páros, de jól tudjuk, a Forma-1-ben napról napra változnak a dolgok, és lényegében bármi megtörténhet. Pláne akkor, ha az egyesület egyik nagyhatalmú ura is azt akarja.

A mindig jól értesült olasz sajtó tudni véli, hogy Dietrich Mateschitz igencsak szimpatizál a német szerződtetésével, akihez szoros baráti kapcsolat fűzi, és akivel a gárda fennállásának legnagyobb sikereit érte el. Nem tudni, mi lesz az ügyből, plusz ez az egész helyzet több érdekes kérdést is felvet.

Az előzmények ismeretében ezek közül talán a leglényegesebb: miért (lenne) jó Sebastian Vettelnek csöbörből vödörbe esni, és a mezőny egyik legtehetségesebb fiatal versenyzője mellől a jelenleg top3-ban lévő Verstappen mellé igazolni?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük