FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

DURVA: A német sajtó már Nikita Mazepinhez hasonlítgatja Sebastian Vettelt…

Még korai lenne bármit is kőbe vésni Sebastian Vettel karrierének Aston Martinos időszakával kapcsolatban, de az tagadhatatlan, hogy az eddig látottak alapján csöbörből vödörbe érzése támad az embernek. Vettelt ezelőtt is rengeteget gyalulta nemzetközi sajtó, és most már a saját hazájában sem kímélik…

Azt már mi magunk is boncolgattuk, hogy ha Vettelnek nem sikerül gyorsan magára találnia, és legalább a jóval rutintalanabb Lance Strollt legyőznie, az olyan helyzetet teremthet, ami alighanem a pályafutása végét jelenti majd. Ezúttal az ex F1-es versenyző, autósport szakértő Marc Surer szállt bele a Bahreinben gyerekes hibát vétő és gyenge teljesítményt nyújtó négyszeres világbajnokba, és lényegében mondta el ugyanezt:

„Sebastian Vettelnél egyetlen versenyző volt csak rosszabb a Bahreini Nagydíjon, őt pedig úgy hívják, hogy Nikita Mazepin. Vettel ott folytatta, ahol a Ferrarinál abbahagyta, megint rosszkor volt rossz helyen, és eredménytelen versenyen van túl. Az egészet csak tovább tetézte a futamon bemutatott hibája, majd utána az éterbe ordított rádióüzenete, amely rettentően cinkes volt. Igazából sokkal cikibb, mint maga a baleset… Azért a német védelmében nem árt leszögeznem, hogy a verseny után rögtön elnézést kért a hibáját elszenvedő Esteban Ocontól, és már máshogy látta a történéseket. Sportszerű, de ennek ellenére nem áll jól a szénája. Ha hamarosan nem kezd el teljesíteni, könnyedén kiírhatja magát a Forma-1-ből.” – mondta el a Brabham istálló egykori pilótája, a Motorsport-Total jelenlegi szakírója.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük