Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Jean Todt: „Ne írják le Vettelt, egy nap még FIA elnök is lehet belőle!”

Egyre több magazin szakírója találja kilátástalannak a német világbajnok jövőjét, de Jean Todt nyugalomra int. A francia szerint még koránt sem jött el a visszavonulás ideje, és Sebastian Vettel ebből a helyzetből is a legjobban fog kijönni.

Az elmúlt napokban ellentmondó hírek láttak napvilágot arról, hogy akar-e Vettel egy középmezőnybeli csapatnál versenyezni, aztán a nevezett istállók szép sorban elkezdték kifejteni, hogy miért nem opció számukra a 2020-ban még a Scuderia Ferrarit erősítő versenyző.

Seb részéről elég egyértelműnek tűnik, hogy vagy világbajnokságra esélyes technikában akarja folytatni, vagy… Több pályatárs és szakember egészen odáig merészkedett, hogy kimondta: ha nem sikerül megszereznie az áhított Mercedes ülést, akkor bizony vissza is vonulhat.

Jean Todt FIA elnöke eltúlzottnak értékelte ezeket a reakciókat, és még a vele interjút készítő Sky Sports televízió riporterét is pozitívabb látásmódra bíztatta:

 „Sebastian a valaha volt egyik legnagyobb név a motorsportok történetében. Mindenkit emlékeztetnék rá, hogy még csak azt jelentették be, hogy a szezon végén távozik a Ferraritól. Én úgy gondolom, hogy sok más lehetősége van, és a legjobbakat kívánom neki. Aki leszerződteti őt, az remek döntést hoz majd, hosszabb távon pedig akár az is megeshet, hogy ő lesz az FIA elnöke. Sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap!”- fogalmazott sejtelmesen a sportvezető.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images