Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mi lesz veled, Sebastian Vettel? SZAVAZZATOK a cikkben!

Kár lenne tagadni, hogy így vagy úgy, de Vettel révén hetek óta lázban ég a Forma-1 világ. Ez nem is csoda, hiszen a járványhelyzet miatti hosszú pauza igencsak belendítette a pilótapiacot, amelynek a német a mozgatórugója.

Az már teljesen más kérdés, hogy jelenleg nem pozitív szereplőként. Akárhogy is nézzük, a Ferrarinál történt „lefokozása” nem volt váratlan fejlemény, most pedig a fél világ azt találgatja, hol lelhet majd új otthonra a négyszeres világbajnok. Mint az ismeretes, opció lehetett volna a McLaren, a Racing Point/Aston Martin, pletykaszinten felmerült a Red Bull és a Renault is.

Ami bonyolítja a képletet, hogy ezek a csapatok már mind jelezték, nem vele képzelik el a jövőt – és természetesen Sebastian Vettel sem hajlandó „bármibe” beleülni. Jelen helyzetben mindent egy lapra feltéve kockáztat, így a cél a világbajnok Mercedes istálló valamelyik lejáró szerződésű pilótájának helye.

A helyzet egy tipikus mindent vagy semmit játék, amely bárhogy elsülhet: simán benne van a pakliban, hogy Vettel egyszerűen év végén csendben visszavonul, és az is, hogy világraszóló szenzációt okozva leváltja Valtteri Bottast! Ezen kívül számos olyan opció, és vetület létezik, amit ma még csak találgatunk.

A tippelgetésből most ti is kivehetitek a részeteket: SZAVAZZATOK, szerintetek hogyan alakul Sebastian Vettel jövője!?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images