Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Robbanásközeli állapotban Sebastian Vettel és a Ferrari kapcsolata

A német médiumok szerint számos jele van annak, hogy nagyon megromlott a kapcsolat a felek között. Az pedig már jelzésértékű, hogy a Scuderia Charles Leclercnek adta a megtisztelő lehetőséget, hogy Maranello utcáin száguldozzon.

Eközben Vettelről már a csapatvezető sem emlékszik meg a nyilatkozataiban, látványosan ignorálja a ”témát”:

Nemrégiben Leclerc önként felajánlotta, hogy csökkentsék a fizetését a kialakult helyzet miatt, Vettel viszont nem ment bele ebbe – annak ellenére sem, hogy csaknem háromszor többet keres a fiatal csapattársánál. Egy ezzel kapcsolatos interjúban Mattia Binotto kiemelte, mennyire büszke Leclerc nagyvonalúságára, és miközben a monacói minden téren bekövetkezett fejlődéséről beszélt, addig Vettelre rá sem hederített.

Tovább árnyalja a képet, hogy a németet állítólag meghívta az osztrák Servus TV, a Red Bull által támogatott csatorna a nyitófutam után szerette volna meginterjúvolni Vettelt a Ferrarival történt szakításáról – Binotto azonban letilthatta őt a szereplésről.

Nagy kérdés, hogy ilyen előzmények után mire mennek majd egymással a felek, de valami azt súgja, hogy 2020-ban Sebastian Vetteltől már nem sok engedelmességet és empátiát várhatnak el. A jövőben számos forgatókönyv elképzelhető, nemrégiben egy hosszabb cikkben fejtegettük, hogyan jöhet ki a szituációból a négyszeres világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Fans

One thought on “Robbanásközeli állapotban Sebastian Vettel és a Ferrari kapcsolata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük