FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sajtó: Sebastian Vettel hitehagyott lett

Vettel kiábrándult nyilatkozatot tett, amelyben elmondta, hogy sem ő maga, sem az Aston Martin nem elég gyors a pontszerzéshez (Lance Strollnak mindez már sikerült). Már az egyébként Vettelhez lojális német sajtó munkatársai sem nagyon hisznek ebben (benne?)…

A német pilóta a Spanyol Nagydíj után egyértelmű nyilatkozatot tett, amelyben kiemelte, hogy az Aston Martin 2021-es céljait át kell értékelni, és azt, hogy sem a konstruktőri, sem az egyéni pontversenyben nem igazán van jelenleg keresnivalójuk. Ha mindez a technika hibája, az csak egy dolog, ám Vettel azt is elismerte, hogy ő maga sem nőtt fel még igazán a feladathoz… Nagyon furcsa nyilatkozat ez egy négyszeres világbajnok szájából, és nem is igazán méltó hozzá:

„Egyre otthonosabb az Aston Martin, de a tempónk hiányzik, így jelenleg még nem elérhető a pontszerzés. A Spanyol Nagydíjon egy-két dolgot talán csinálhattunk volna másképpen, de összességében ennyit tudunk, itt tartunk jelenleg. Vétettünk pár taktikai hibát, amit egy ilyen sűrű középmezőny azonnal megbüntet. Amúgy sem lenne egyszerű, de így elég pár tized, és máris szakadék tátong a helyezések között.

Mindenki javulni szeretne, mindenki keményen harcol ezért, így pedig nehéz komoly eredményt felmutatni. Jó példa erre az Alpine, akik nagyon gyorsak voltak a kvalifikáción, aztán elmaradtak a versenyen. Nagyon szorosan állunk, és minden hétvége eltér egymástól, ha nekünk kedvező pályára megyünk majd, ott lehet, hogy sikerül a pontszerzés.” – mondta el Sebastian Vettel, aki ugyan pozitív kontextusba helyezte a szenvedésüket, ugyanakkor a jelenlévő újságírók elmondása alapján a testbeszéde azt mutatja, hogy egyre kevésbé hisz az idei fejlődésben és az előrelépésben.

Ti mit gondoltok, sikerülhet kimászni a gödörből Vettelnek?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.