Sajtó: Vettel aláírt a Racing Pointhoz

Egyre több nyilvánvaló jel, félmondat, nyilatkozat és „könyökpacsi” (jézus szent ege…) után most már nagyon úgy fest, hogy fű alatt meg is állapodtak a felek. Tehát 2021-től Sebastian Vettel jó eséllyel az Aston Martin gyári istállójává alakuló csapaté!

A tekintélyes olasz napilap, a La Gazzetta dello Sport szerint már az elmúlt két hónapban minden lényegi kérdés eldőlt, és csak a bejelentés van hátra, ami azért késik, mert időközben Sergio Perez megbetegedett (…), így a formalitás értelemszerűen az előttünk álló hétvégén sem fog megtörténni.

Az újság úgy tudja, Vettel és Lawrence Stroll már mindenben megállapodtak, a kanadai üzletember több éves kontraktussal alkalmazza a négyszeres világbajnokot, akivel nagy tervei vannak. Még a pénz sem gátolja ebben Stroll apukát: Vettel szponzorpénzek nélkül érkezik, és ezt az Aston Martinnak kell pótolnia, ráadásul jóval magasabb bérért fog versenyezni, mint a mexikói elődje.  

Jelen pillanatban tulajdonképpen már csak Vettel munkaköri kötelességeiről folyik az egyeztetés, amelybe a márkanagyköveti szerep is beletartozhat majd. Stroll terve, hogy az Aston Martint a Forma-1-es szerepvállaláson keresztül fogja felfuttatni a brandet, megcélozva a német piacot, és ebből természetesen komolyan kiveszi majd a részét Sebastian Vettel is.

Aki esetleg kacsának gondolná a La Gazzetta értesüléseit,emlékezzen csak vissza arra, hogy hetekkel a hivatalos bejelentés előtt mint mondtak a német Ferarrival történt szakításáról.

Azt pedig, hogy Lance Stroll mellett milyen bánásmódban részesül majd Vettel, és egyáltalán mennyire nyerő húzás neki ez a szerződés, csak az idő fogja eldönteni. Várjuk a hivatalos bejelentést…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: THE RACE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel