Sajtó: Vettel aláírt a Racing Pointhoz

Egyre több nyilvánvaló jel, félmondat, nyilatkozat és „könyökpacsi” (jézus szent ege…) után most már nagyon úgy fest, hogy fű alatt meg is állapodtak a felek. Tehát 2021-től Sebastian Vettel jó eséllyel az Aston Martin gyári istállójává alakuló csapaté!

A tekintélyes olasz napilap, a La Gazzetta dello Sport szerint már az elmúlt két hónapban minden lényegi kérdés eldőlt, és csak a bejelentés van hátra, ami azért késik, mert időközben Sergio Perez megbetegedett (…), így a formalitás értelemszerűen az előttünk álló hétvégén sem fog megtörténni.

Az újság úgy tudja, Vettel és Lawrence Stroll már mindenben megállapodtak, a kanadai üzletember több éves kontraktussal alkalmazza a négyszeres világbajnokot, akivel nagy tervei vannak. Még a pénz sem gátolja ebben Stroll apukát: Vettel szponzorpénzek nélkül érkezik, és ezt az Aston Martinnak kell pótolnia, ráadásul jóval magasabb bérért fog versenyezni, mint a mexikói elődje.  

Jelen pillanatban tulajdonképpen már csak Vettel munkaköri kötelességeiről folyik az egyeztetés, amelybe a márkanagyköveti szerep is beletartozhat majd. Stroll terve, hogy az Aston Martint a Forma-1-es szerepvállaláson keresztül fogja felfuttatni a brandet, megcélozva a német piacot, és ebből természetesen komolyan kiveszi majd a részét Sebastian Vettel is.

Aki esetleg kacsának gondolná a La Gazzetta értesüléseit,emlékezzen csak vissza arra, hogy hetekkel a hivatalos bejelentés előtt mint mondtak a német Ferarrival történt szakításáról.

Azt pedig, hogy Lance Stroll mellett milyen bánásmódban részesül majd Vettel, és egyáltalán mennyire nyerő húzás neki ez a szerződés, csak az idő fogja eldönteni. Várjuk a hivatalos bejelentést…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: THE RACE

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel