FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel a Mercedesről: „Nincs megtiltva nekünk, hogy legyőzzük őket!”

A német szerint a ma Formula-1-es világbajnokságában már nincsenek olyan kitételek, ahol a „szatellit csapatok” (értsd. Mercedes alkatrészeket és motort használók) nem győzhetik le a beszállítókat.

Az Aston Martin sztárja nem fél attól, hogy valamilyen módon megkötné a kezüket az erőforrásukat alkotó Mercedes, és attól sem tart, hogy ha valamit nagyon eltalálnak, és ezáltal esélyük nyílik ellenük, akkor valamiféle kitétellel akadályoznák meg őket a németek.

„Nem igazán okoz ez számomra álmatlan éjszakákat. A világ már továbblépett ezeken a dolgokon. Lehet, hogy régebben gondot jelentett volna, de ma már nem tényező, nincs kihatással a versenyek és a bajnokság alakulására. A Mercedest ismerve abszolút bízhatunk bennük, én magam fairplay-t várok tőlük abban az esetben, ha az élet úgy hozza, hogy gyorsabbak vagyunk náluk. Úgy gondolom, hogy le szabad győznünk őket, de ez még nem aggaszt egyelőre, először az a célunk, hogy minél közelebb kerüljünk hozzájuk. Ha ez megvalósult, majd elkezdhetünk gondolkodni rajta, hogy hogyan legyen tovább…” – mondta el az őszinte véleményét a témában a négyszeres világbajnok.

Véleményetek szerint mit lépne a Mercedes, ha az említett versenyképesség bekövetkezne?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Aston Martin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük